Öğrenciler İçin 'Kitap Kumbaram' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler İçin 'Kitap Kumbaram' Kampanyası

Öğrenciler İçin \'Kitap Kumbaram\' Kampanyası

Kazan Aile Yaşam Merkezi ve Belediye, çocuklarda tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Kitap kumbaram' kampanyası başlattı.

18.11.2014 12:43  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan ilçesinde, Kazan Aile Yaşam Merkezi ve Belediye tarafından çocuklarda tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Kitap kumbaram' kampanyası başlatıldı. Salonda tiyatro gösterisini bekleyen yüzlerce ilkokul öğrencisi, Youtube video kanalında 2 milyarın üzerinde tıklanma rekoru kıran Güney Koreli PSY'nin Gangnam Style şarkısına hep birlikte eşlik ettiler.

HARÇLIK BİRİKTİRİP, KİTAP ALACAKLAR

Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans salonundaki etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Proje kapsamında çocukların okuma alışkanlığını artırarak, okuyacakları kitapları özellikle biriktirdikleri harçlıklarından almalarına yönelik tiyatro gösterisi izletildi. Tiyatronun ardından bin 250 ilkokul öğrencisine kartondan yapılmış kumbaralar dağıtıldı. Bir ay boyunca harçlıklarını kumbaralarına atacak olan öğrenciler, proje kapsamında 6,7, 8 ve 9 Aralık 2014 tarihlerinde Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde 25 bin kitabın yer alacağı kitap fuarından kitap alabilecekler. Bir kırtasiyeci ve yayınevinin de destek verdiği projede, kitap fiyatları 25 Kuruş'tan başlayacak.

ÇOCUKLARDAN GANGNAM DANSI

Kazan Belediyesi ve EGO araçları ile taşınan öğrenciler, 500 kişilik Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu'na sığmayınca, tiyatro gösterisi için ikinci bir seans düzenlendi. Dışarıda kalan çocuklar ise çeşitli oyunlarla gönüllerince eğlenirken, salondakiler ise Youtube video kanalında 2 milyarın üzerinde tıklanma rekoru kıran Güney Koreli PSY'nin 'Gangnam Style' hoparlörden yankılandığı sırada hep birlikte yerlerinden kalkıp, şarkıya özgü dansla eşlik ettiler. Çocukların bu gösterisi diğer şarkılara da yansıması sonucu salonda renkli görüntüler oluştu.

BİRİKTİRDİKLERİ HARÇLIKLA KİTAP ALACAKLAR

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, program sonunda sırasıyla sahneye çıkan çocuklara kumbara dağıttı. Başkan Ertürk, "TÜİK verilerine göre Dünya'da kitap okuma alışkanlığı sıralamasında Türkiye 86'ıncı sırada. Çocuklarımızda kitap okuma alışkanlığının arttırılması ve okuyacakları kitapları özellikle kendi biriktirdikleri harçlıklardan alması amacıyla bir projeye imza attık. 'Kitap Kumbaram' kampanyası ile çocuklarımız inşallah şeker-çikolata harçlıklarını artık kitap almak için biriktirecekler. Kazan'da bin 250 kumbara dağıtarak. 3 hafta sonra açılacak kitap fuarında çocuklarımız biriktirdiği harçlıklarla kendi kitaplarını artık kendileri alabilecekler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler İçin 'Kitap Kumbaram' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement