Orgeneral Erten'e Şeref Madalyası Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Erten'e Şeref Madalyası Verilmesi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince bir yıl kuvvet komutanlığı veya jandarma genel komutanlığı yapanlara TSK Şeref Madalyası verildiği belirtilerek, 28 Kasım'da Genelkurmay Karargahı'ndaki...

10.12.2012 16:59

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince bir yıl kuvvet komutanlığı veya jandarma genel komutanlığı yapanlara TSK Şeref Madalyası verildiği belirtilerek, 28 Kasım'da Genelkurmay Karargahı'ndaki törenle kuvvet komutanlığı ve jandarma genel komutanlığı görevlerinde birer yılını dolduran komutanlara TSK Şeref Madalyası verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, bazı basın yayın organlarında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e TSK Şeref Madalyası verilmesine ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince bir yıl kuvvet komutanlığı veya jandarma genel komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası, orgeneral ve oramiral rütbesine terfi edenlere ise TSK Üstün Hizmet Madalyası verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"28 Kasım 2012'de Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılan törenle kuvvet komutanlığı ve jandarma genel komutanlığı görevlerinde birer yılını dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel'e, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'ya TSK Şeref Madalyası, YAŞ kararıyla orgeneralliğe terfi eden 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'ye TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmiştir.

TSK Şeref Madalyası uygulaması 1972'de başlamış ve 83 orgeneral/oramirale verilmiştir. TSK Üstün Hizmet Madalyası uygulaması ise 1973'te başlamış ve bugüne kadar 200 askeri personele verilmiştir."

Muhabir: Sarp Özer

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orgeneral Erten'e Şeref Madalyası Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement