Özel Güvenlilik Görevlilerine Kaza Sigortası - Son Dakika
Güncel

Özel Güvenlilik Görevlilerine Kaza Sigortası

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki üyelerine ferdi kaza sigortası yaptırdı.

28.09.2017 17:41

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki üyelerine ferdi kaza sigortası yaptırdı.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, yaptığı yazılı açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin 7 gün 24 saat esasıyla kamu hizmeti görevi yürüttüğünü belirtti.

Özel güvenlik mesleğinin, görev tanımı ve çalışma koşulları itibarıyla birçok kaza riski barındırdığına dikkati çeken Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Toplu iş sözleşmesi kapsamındaki üyelerimizi kazalara karşı teminat altına almak için onlara ferdi kaza sigortası yaptırdık. Bu kapsamda her bir üyemizi 15 bin lira teminat limitiyle sigortaladık. Böylelikle olası kazalarda yaralanan, geçici veya sürekli iş göremez duruma gelen ve hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi işçilerimizin ailelerinin yaşadığı maddi sıkıntı, yoksulluk gibi sorunların bir nebze de olsa önüne geçmeyi amaçladık."

Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerine ferdi kaza sigortası yapılması uygulamasının Türkiye'de bir ilk niteliğinde olduğunu belirterek, bunun diğer sendika, kurum ve kuruluşlara örnek olması dilediğinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Güvenlilik Görevlilerine Kaza Sigortası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement