Pakdil, "Sabır ve Eylem Birbirinin Kopmaz İki Parçasıdır" - Son Dakika
Güncel

Pakdil, "Sabır ve Eylem Birbirinin Kopmaz İki Parçasıdır"

Pakdil, "Sabır ve Eylem Birbirinin Kopmaz İki Parçasıdır"

Söyleşinin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil'in 70'li yılların abidevi insanlarından birisi olduğunu söyledi.

12.05.2014 10:01

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) "20. Bilim Kültür Sanat Günleri" kapsamında, Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil, Edebiyatçı Fatih Yurdakul ve Edebiyatçı Necip Evlice'nin konuşmacı olarak katıldığı "Edebiyat Eylemi ve Nuri Pakdil" adlı söyleşi düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye; GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil'in 70'li yılların abidevi insanlarından birisi olduğunu söyledi.

Nuri Pakdil'in birçok insan için birer timsal olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun,"Her türlü zorluk karşısında dik durabilmiş, tam bir devrimcidir. Her yönüyle yaşayışıyla, şahsiyetiyle, o dönemlerde aklımızın alamayacağı kimi zaman çok uç davranışlar diyebileceğimiz ve zaman içerisinde çok daha iyi anlayabildiğimiz birçok şeyi gördük Nuri Pakdil'den" diyerek, edebiyat alanında çok önemli bir isim olduğunu ifade etti.

Pakdil'in çıkardığı 'Edebiyat Dergisi', yazdığı şiirler ve kitapların gerçek okuyucular için son derece büyük bir nimet olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Nuri Pakdil, 'Yedi Güzel Adam' diye dizilere konu olan, değerinin tekrar anlaşıldığı o güzel adamlardan bir tanesi. Gençliğe, o dönemki insanlara çok büyük katkıları oldu. Devrimci kişiliğiyle, dik duruşuyla, farklı bir kimlik ve kişilikle hiç unutulmaz kalbimizde" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Coşkun'un konuşmasının sonrasında, Nuri Pakdil ve Edebiyat Dergisi hakkında bilgi veren kısa film gösterisi sunuldu.

Hatıraların çok önemli olduğunu belirten Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil, hatıralara sahip çıkmak ve canlı tutmak gerektiğini söyledi.

Devrimcilik ve yazarlığın insanı kaygıya sevk ettiğini ifade eden Pakdil, "Her şeyden kaygı duymaya başlıyoruz. Kaygı duyarak gerçekler yakalanır. Kaygı duymadan gerçeklere ulaşılmaz. Zikzaklar çize çize yürünerek gerçeğe ulaşılır. Yollar engebelidir" diyerek, sabır ve eylemin birbirinin kopmaz iki parçası olduğunu söyledi.

Pakdil; Gaziantep, Kahramanmaraş ve Halep ile ilgili çocukluk yıllarından anılarını paylaşarak, katılımcıların sorularını cevapladı.

Edebiyat dergisinin uzun bir sürecin adı olduğunu belirten Edebiyatçı Necip Evlice, özellikle kültürel ve edebiyat alanında yayınlandığı yıllarda çığır açmış, ülkeye yeni bir soluk, farklı bir bakış açısı getirmiş bir eylemin adı olduğunu vurguladı.

Söyleşinin sonunda; Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil, Edebiyatçı Fatih Yurdakul ve Edebiyatçı Necip Evlice'ye günün anısına GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından plaket ve sedef kakma sandık hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pakdil, 'Sabır ve Eylem Birbirinin Kopmaz İki Parçasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement