Rahvan Atlar Ödemiş'te Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Rahvan Atlar Ödemiş'te Yarıştı

Rahvan Atlar Ödemiş\'te Yarıştı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen 'Rahvan At Yarışları' renkli görüntülere sahne oldu.

13.10.2014 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen 'Rahvan At Yarışları' renkli görüntülere sahne oldu. Rakibi Gökhan Duran ile girdiği açık arttırmada 8 bin 250 lira veren Mustafa Dinlemez, üç yıldır babası Mehmet Dinlemez'in yaptığı yarışlarına ağalığın ailesinde kalmasını sağladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği ve Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 29. Rahvan At Yarışları Çaylı Bahçe Yolu'nda yapıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen toplam 177 atın, 10 ayrı kategoride katıldığı yarışlar heyecan veren çekişmeye sahne oldu. dereceye girenler kupayla ödüllendirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen toplam 18 bin lira da ödül olarak dereceye giren at sahiplerine dağıtıldı.

Müsabakaların sonuna doğru başlayan yağmura rağmen yarışları yaklaşık 3 bin kişi izledi. Çalan davul ve zurna eşliğinde işleyicilerin gönülleri eşliğinde eğlendiği yarışlarda çilingir sofraları da kuruldu. 3 yıldır Mehmet Dinlemez'in ağalığını yaptığı yarışların bu seferki ağası oğlu Mustafa Dinlemez oldu. Dinlemez, rakibi Gökhan Duran ile girdiği açık arttırmada 8 bin 250 lira vererek, ağalığın ailesinde kalmasını sağladı.

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, toplumların ayakta kalmasında kültürlerin, geleneklerin yeri ve öneminin büyük olduğunu belirtip, "Ata sporumuz olan rahvan at yarışlarını uzun yıllardır devam ettirerek, günümüze kadar yaşatılmasını sağlayan, Çaylı halkına ve geçmiş dönem belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rahvan Atlar Ödemiş'te Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement