Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yazıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yazıcıoğlu Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Politikanın içine asla girmeyeceğiz.

29.04.2015 17:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Politikanın içine asla girmeyeceğiz. Muhsin Ertuğrul'un çizdiği yolda devam ediyoruz. Politikayla sanat karışmasın" dedi.

Yazıcıoğlu, kendisine ve ekibinde çalışanlara yönelik, özellikle sosyal medyada eleştiriler yapıldığını belirterek, sosyal medyanın "kaçak dövüş alanı" olduğunu savundu.

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıklarının ve seyirci kapasitesinin ortada olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Büyük bir yükselişteyiz. Anadolu'ya ve dünyaya açıldık. Politikadan uzak durarak sadece işimizi yapacağız. Politikanın içine asla girmeyeceğiz. Muhsin Ertuğrul'un çizdiği yolda devam ediyoruz. Politikayla sanat karışmasın" diye konuştu.

Erhan Yazıcıoğlu, özellikle eğitimine yönelik eleştirilerin yoğun olduğuna dikkati çekerek şunları anlattı:

"Evet ben lise terkim. Bunu da söyleyeyim. İlkokul mezunu değilim. Lise ortalarına kadar okuyabildim. Ondan sonra tiyatroya intisap ettim ve bunu kullanıyorlar. Acaba bunun arkasında 48 yıllık bir birikim olduğunu, bir Muhsin Ertuğrul ekolünden gelen, onun kadroya aldığı, Gencay Gürün'ün yardımcılığını yıllarca yapan, birçok oyun yöneten, 125'e yakın başrol oynayan biri olarak benim bu tiyatroda söz hakkım olmasından kim, neden rahatsız? Üstelik yanımdakilere bakarlarsa, hepsi sadece tiyatro adamı, tiyatro beyni. Kendilerini tiyatroya adamış insanlar."

Yazıcıoğlu, konuyla ilgili mahkemeye ve basın konseyine gerekli başvuruları yaptığını sözlerine ekledi.

Bu sezonu, 13'ü yeni 20 oyunla kapattıklarını dile getiren Yazıcıoğlu, tiyatro alanında verilen ödüllerin neredeyse yarısını Şehir Tiyatroları'nın topladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yazıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement