Sharp, 8k'da 120 Hz Görüntü Veren Aıo Bilgisayar Üzerinde Çalışıyor - Son Dakika
Teknoloji

Sharp, 8k'da 120 Hz Görüntü Veren Aıo Bilgisayar Üzerinde Çalışıyor

Sharp, 8k\'da 120 Hz Görüntü Veren Aıo Bilgisayar Üzerinde Çalışıyor

Sharp, Toshiba için yüksek kaliteli AIO bilgisayarlar üzerinde çalışıyor.

13.04.2019 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sharp, Toshiba ile yaptığı anlaşma kapsamında yeni AIO (All-in-one, hepsi bir arada) bilgisayar için yüksek kalitede bir ekran tasırımı yaptı.

Yeni bilgisayar için herhangi bir isim belirtilmemişti, ancak geçtiğimiz günlerde bilgisayarın isminin Dynabook olacağı açıklandı. Yeni Dynabook 31,5 inç ekrana sahip 8K IGZO panel ve 800 nit parlaklık değerine ulaşabilen bir AIO ekrana sahip. Ekranın yenileme hızı 120Hz, bu da gerçekten hızlı detay anlamına geliyor.

Ekran, HDMI 2.1 ve DisplayPort 1.4 sayesinde 8K veya 4K videoları 120 Hz'de çalıştırabilecek. Ancak bilgisayarınızda dört tane Nvidia GeForce RTX 2080 Ti olsa bile, bunlar bir oyunu 8K/120 FPS değerinde oynayabilmeniz için yeterli değil.

Sharp, 8k'da 120 Hz Görüntü Veren Aıo <a class='keyword-sd' href='/bilgisayar/' title='Bilgisayar'>Bilgisayar</a> Üzerinde Çalışıyor

Söylenenelere göre yeni Dynabook iş verimliliğini artırmak için tasarlanmış bir bilgisayar. Bilgisayar, daha çok video ve grafik kalitesine odaklanıyor. Ayrıca Dynabook'un ekstra güçlü Nvidia Quadro grafik işlemileri ile gelmesi de beklentiler arasında.

Ek olarak Dynabook modelinde ekran kartının ve belleğin yükseltilebilir olacağı söyleniyor. Bu, AIO bilgisayarlarda yapılaması zor olan bir şey.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Sharp, 8k'da 120 Hz Görüntü Veren Aıo Bilgisayar Üzerinde Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 kullanan ilk telefon Moto X50 Ultra olacak
    16:32 Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 kullanan ilk telefon Moto X50 Ultra olacak

    Lenovo, bugün mikroblog platformu Weibo üzerinden yaptığı duyuru ile yakın zamanda tanıtılması beklenen Moto X50 Ultra modelinin Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 kullanan ilk akıllı telefon olacağını açıkladı. Moto X50 Ultra, 6.7 inç boyutunda pOLED ekran, 144 Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel ana kamera, 4500 mAh batarya ve 125W kablolu, 50W kablosuz şarj desteği gibi özelliklere sahip olacak.

  • Bakan Kacır Ege Derin Teknoloji Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdi
    15:48 Bakan Kacır Ege Derin Teknoloji Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdi

    Bakan Kacır, "Ege Derin Teknoloji Fabrikası, İzmir'den çıkacak derin teknoloji Turcorn'larının ilk durağı olacak.

  • Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi'ne Yenilikler Katıyor
    15:38 Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi'ne Yenilikler Katıyor

    Aksaray Belediyesi, Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında hazırlanan proje ile bilim merkezine birçok yenilik getirecek. Başkan Evren Dinçer, Planetaryum projesinin ilk adımını attıklarını belirtti.

  • Bakan Kacır:
    15:25 Bakan Kacır: "Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğiz"

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A'yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız" dedi.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde gençlerle buluştu
    15:03 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı, insanlı ilk uzay misyonu ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği deneyler hakkında bilgiler verdi. Gezeravcı, gençlere potansiyellerine güvenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu ve Türkiye'nin uzay alanında hızla ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, Ay'a sert iniş hedefi ve Türkiye'nin uzay misyonuyla ilgili planları hakkında bilgi verdi.

  • EY Küresel Sigorta Görünümü 2024 Raporu Yayımlandı
    14:58 EY Küresel Sigorta Görünümü 2024 Raporu Yayımlandı

    EY'in yayımladığı rapora göre, sigorta şirketlerinin teknolojik ilerlemelere ayak uydurabilmesi için güven, şeffaflık, kişiselleştirilmiş deneyim ve bütünsel çözümler önem taşıyor. Rapor, sigorta şirketlerine zorluklar ve fırsatlar konusunda rehberlik ediyor.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.


Advertisement