Sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde İspanya'da vaka sayısı 1 ayda 25 binden 5 bine düştü - Son Dakika
Dünya

Sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde İspanya'da vaka sayısı 1 ayda 25 binden 5 bine düştü

Koronavirüs salgınının etkisini en çok hissettirdiği ülkeler arasında yer alan İspanya'da sokağa çıkma kısıtlaması ve sıkı tedbirler sayesinde vaka sayısı 1 ay gibi kısa bir sürede 25 binden 5 bine kadar düştü.

05.12.2020 13:30  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga paniği yaşanırken birçok ülkede vaka sayıları yeniden korkutucu boyutlara ulaştı. Bu ülkelerden biri olan İspanya ise bu kez işini şansa bırakmadı ve vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesinin ardından bir dizi önlemi devreye soktu. Bu önlemlerden en dikkat çekeni ise sokağa çıkma kısıtlamasıydı.

VEFAT SAYISI 214'E KADAR GERİLEDİ

Ülkede hayatını kaybeden kişi sayısı son 24 saatte 214'e kadar geriledi. Rakam olarak ciddi olsa da ülkedeki genel koronavirüs tablosuna bakıldığında, vefat ve vaka sayısının bugünlerdeki durumu, gidişatın iyiye doğru olduğunu gösteriyor. Alınan önlemler ve sokağa çıkma kısıtlamasının işe yaradığını ortaya koyuyor.

YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA SAYISI AZALDI

Yine çok uzun bir süre sonra yoğun bakımda yatan hasta sayısı da %25'in altına düştü. Ülke genelinde korona nedeniyle hastanede yatan hasta sayısı da 12 bin 552. Maske zorunluluğu, kapalı alanlara yönelik düzenlemeler, restoranların kapatılması ve sokağa çıkma kısıtlaması bu sayıların gerilemesinde büyük rol oynadı.

NOEL VE YILBAŞINDA ARTIŞ YAŞANMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Sağlık Bakanı Salvador İlla ve uzmanlar, Noel ve yılbaşı döneminde bu sayının yeniden artmasından endişe ediyor. Kovid-19'a karşı 25 Ekim'den bu yana olağanüstü halin (OHAL) ilan edildiği İspanya'da, 17 özerk bölgeye göre değişiklik gösteren serbest dolaşım kısıtlamaları ve gece sokağa çıkma yasağı sürüyor.

ÜLKEDE SON DURUM

Bakanlık, son 7 günde 952 kişinin salgından öldüğünü ve toplam sayının 46 bin 252'ye çıktığını bildirdi. Toplam vaka sayısı ise 1 milyon 684 bin 647'ye yükseldi.

Sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde İspanya\'da vaka sayısı 1 ayda 25 binden 5 bine düştü

Son Dakika Dünya Sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde İspanya'da vaka sayısı 1 ayda 25 binden 5 bine düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sokakta: O zaman ebediyen sokağa çıkılmasın. Çünkü geçen bahar sokağa çıkılmadı, sonra çıkıldı aynı yere gelindi. Şimdi sokağa çıkılmadı, sonra çıkılacak yine aynı yere gelinecek. O zaman hiç sokağa çıkmayalım. Ekmeğimizi suyumuzu verin oturalım evde mis gibi, dizilerimizi maçlarımızı izleyelim. 3 2 Yanıtla
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement