Streetart Filmleri - Son Dakika
Güncel

Streetart Filmleri

Streetart Filmleri

Pera Film 2011 sonbahar sezonuna iki farklı programla başlıyor.

06.09.2011 08:35

TUHAF FİLMLER

İkiyüzlülük: Kapitalizmin suretleri

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Film Etkinlikleri kapsamında Pera Film, 16 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında yeni sezonu iki farklı programla açıyor. Pera Film'in streetart istanbul ve İAF işbirliğiyle sunduğu streetart filmler başlıklı program, sokaktan çıkan ve sokağa dair olan farklı bir sanatın, yeniliklerini ve yaratıcılığını keşfe çıkıyor. 23 Eylül'den itibaren ise dördüncü defa ağırladığı Centre Pompidou Film Bölümü'nden "Tuhaf Filmler/ Hors Pistes" programını gösterime sunuyor. 7 orta metrajlı filmden oluşan "Tuhaf Filmler" seçkisinin teması "İkiyüzlülük: Kapitalizmin Suretleri."

STREETART FILMLER

16 Eylül - 2 Ekim 2011

"Streetart" kapsamında; klasik grafiti eserleri, stensil grafiti, yapıştırma sanatı, nişastalı tutkal ve sokak posterleri sanatı, video projeksiyonu, sanat müdahalesi, gerilla sanatı, flashmoblar ve sokak enstalasyonlarından sözetmek mümkün. Pera Film'in bu programdaki uzun metrajlı filmleri "streetart" ve güncel sanat alanlarındaki başlıca sanatçılara dair 3 belgeselden oluşuyor: 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika'nın en iyi ressamlarından biri olan sanatçı Jean-Michel Basquiat'yı konu alan ilk uzun metrajlı belgesel biyografisi Harika Çocuk; punk rock ve hip-hop gibi underground müzikler, kaykay ve grafiti kökenli D.I.Y (kendin yap) estetiğine başvurarak 1990'lardan itibaren sanat dünyasında bir hareket başlatmış olan bir sanatçı kolektifinin kariyerlerine ve işlerine odaklanan nefes kesici belgesel Güzel Kaybedenler ve "sanat herkes içindir!" mantrasına sahip dünyaca ünlü sanatçı Keith Haring üzerine Keith Haring'in Evreni belgeseli. Sokak sanatçıları tarafından veya onlar üzerine hazırlanmış deneysel, belgesel ve stop-motion animasyon filmlerin yer aldığı, kısa bir film seçkisi de programa eşlik ediyor.

TUHAF FİLMLER

İkiyüzlülük: Kapitalizmin suretleri

23 Eylül– 2 Ekim 2011

Pera Müzesi'ndeki dördüncü yılında Pera Film bir kez daha Centre Pompidou'nun Tuhaf Filmler'ini ağırlıyor. Bu sanatçı filmleri, "İkiyüzlülük: Kapitalizmin Suretleri" temalı 2011 Paris film etkinliğinden İstanbul için seçildi . 7 orta metrajlıfilmden oluşan seçki, güncel imgenin yeni kullanımlarına odaklanarak klasik sinema ve anlatım tarzlarından kopuşları ve uzaklaşmaları gözler önüne seriyor. Beğeni toplamış sanatçıların imzasını taşıyan filmler, yaşadığımız dünyayı anlatı formlarına meydan okuyarak ve film türleri (kurmaca, belgesel, deneme film) arasındaki sınırları yeniden değerlendirerek inceliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Streetart Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement