Sultanbeyli'deki İzinsiz Gösteri Davası - Son Dakika
Güncel

Sultanbeyli'deki İzinsiz Gösteri Davası

Sultanbeyli'de DAEŞ'i protesto bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride fırlattığı demir çubukla kendisiyle aynı grupta bulunan Serdar Arslan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen sanığın 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

01.04.2015 16:58

Sultanbeyli'de DAEŞ'i protesto bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride fırlattığı demir çubukla kendisiyle aynı grupta bulunan Serdar Arslan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen sanığın 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep Arslan ile olayda hayatını kaybeden Serdar Arslan'ın eşi Hacer Arslan katıldı.

Duruşmada savunma yapan Recep Arslan, olay günü çalıştığı lunaparka giderken kalabalık bir grubun toplandığını ve etrafa zarar verdiğini gördüğünü söyledi.

Çalıştığı lunaparka da zarar geldiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Gruptakiler bölücü slogan attılar. Biz de 'vatan bölünmez' diye slogan attık. Karşı gruptan bize bir şeyler fırlatıyorlardı. Biz de grubun attıklarını onlara geri fırlatıyorduk. Demir çubuğu ileri doğru fırlatmıştım. 5 saniye geçmedi, Serdar ağabeyin yere yığıldığını gördüm. Yanına gittiğimde kafasında demir çubuk vardı, çıkarttım. Ambulans gelince de olay yerinden gitmek zorunda kaldım. Bir kastım yoktu. Karşı taraftakilere fırlatmıştım. Atılan demir parçası benden de gelmiş olabilir, olmayabilir de. Pişmanım, üzgünüm."

Serdar Arslan'ın eşi Hacer Arslan da "Olayda kasıt olmadığını düşündüğümden sanıktan şikayetçi değilim. Maddi, manevi zararlarım sanık tarafından karşılanmıştır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, olay yerine ait görüntüleri içeren CD'nin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, Serdar Arslan'a isabet eden demir çubuğu sanık Recep Arslan'ın atıp atmadığı konusunun netleştirilmesini istedi.

Recep Arslan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sultanbeyli'de 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda, Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde terör örgütü DAEŞ'in yaptığı eylemleri protesto amacıyla bir grubun toplanıp izinsiz gösteri yaptığı anlatılıyor.

Bunun üzerine eylemlere tepki gösteren başka bir grubun da toplandığı aktarılan iddianamede, aynı bölgede bulunan lunaparkta işçi olarak çalışan Recep Arslan'ın, yol üstündeki inşaattan demir çubuk alarak protestoculara karşı koyan gruba katıldığı belirtiliyor.

İki grup arasındaki kavga sırasında Recep Arslan'ın elinde bulunan demir çubuğu protestocu gruba doğru fırlattığı bildirilen iddianamede, demir çubuğun, kendisinin de içerisinde bulunduğu gruptaki Serdar Arslan'ın kafasının arkasına saplandığı kaydediliyor.

İddianamede, Recep Arslan'ın, "olası kast ile adam öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultanbeyli'deki İzinsiz Gösteri Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement