Tekeli Işıklar Köyü'ne Yeni Cami Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Tekeli Işıklar Köyü'ne Yeni Cami Yapılıyor

Tekeli Işıklar Köyü\'ne Yeni Cami Yapılıyor

Soma ilçesine bağlı Tekeli Işıklar Köyü'ne devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak yeni caminin temeli dualar eşliğinde atıldı.

28.04.2012 15:38

Soma ilçesine bağlı Tekeli Işıklar Köyü'ne devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak yeni caminin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Tekeli Işıklar Köyü'ndeki temel atma törenine Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Akar ve Ali Sezer, belediye meclis üyeleri ve köy halkı katıldı.

Cuma namazı sonrasında önce ikramlar yapıldı, ardından da temel atma törenine geçildi. Eski caminin yıpranması nedeniyle yenisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Kaymakamr Karataş, "Yaklaşık 7-8 ay önce köye gelmiştik. Yine bir cuma günüydü. Cuma namazını da buradaki eski camimizde kıldık. O zaman gördük ki, cami gerçekten çok yıpranmış bir vaziyetteydi. Muhtarımız yeni bir cami yapılması gerektiğini söyledi. Biz de kendisine destek vereceğimizi belirttik, kolları sıvadık. İnsanın bir gün dönüp dolaşacağı ve geleceği en son yer camilerimiz. Her müslüman vefat ettikten sonra buradan yolu geçecektir. Bu yapılacak mabede emeği geçeceklere mevlam bir köşk nasip edecektir. Böyle bir eserin, ibadethanenin kazandırılmasında emekleri olan köy muhtarımıza ve emekleri geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bir an önce tamamlanır" dedi.

Köye yaklaşık 3 bin metre kare parke taşı da yollandığını belirten Karataş, "Köylerimizin ara sokakları, şehirlerimizi aratmayacak. Çamurlu yollar artık tarihe karışacak. İçme suyumuzda çok güzel. Saniyede 3 litre akan bir suyumuz var" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, "Köylüyü tebrik ediyorum. Çok güzel birlik ve beraberlik havası var. Bu hizmetlerin buralara kadar ulaşmasında başta sayın Kaymakamımız Abdülkadir Karataş'ın, İl Genel Meclis üyelerimizin, daire amirlerimizin ve Valiliğimizin katkıları var. Hükümetimizin aktardığı katkılarla bu hizmetler halkımıza sunuluyor. Böylesine hayırlı bir işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yeni caminin temeli yapılan dualar eşliğinde atıldı.

(HU-ERG-

28.04.2012 15: 17: 57

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekeli Işıklar Köyü'ne Yeni Cami Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement