Van Sallanmaya Devam ediyor. Korkutan Deprem Bu Kez Sabah Saatlerinde Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Van Sallanmaya Devam ediyor. Korkutan Deprem Bu Kez Sabah Saatlerinde Meydana Geldi

Van Sallanmaya Devam ediyor. Korkutan Deprem Bu Kez Sabah Saatlerinde Meydana Geldi

Van'ın Çaldıran ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem vatandaşları korkuttu. Can ve mal kaybı yaşanmayan sarsıntı 09.15'de gerçekleşti.

21.07.2018 11:51  Güncelleme: 14:15

Van'ın Çaldıran ilçesinde sabah saatlerinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. , ve 'nden alınan bilgilere göre, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssü Çaldıran olarak belirlendi.

30-40 YILLIK SÜREÇTE 7'DEN BÜYÜK İKİ DEPREMİ YAŞAYAN TEK İL

(YYÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse'nin açıklamalarına göre Van ve çevresi deprem riski açısından dikkat edilmesi gereken bir bölge.

Van Sallanmaya Devam ediyor. Korkutan Deprem Bu Kez Sabah Saatlerinde Meydana Geldi

DEPREM BÖLGESİ TÜRKİYE

Türkiye'nin ciddi bir deprem kuşağında olduğunu belirten Köse açıklamalarına şöyle devam etti; ''Depremsellik açısından önem arz eden bir ülke olan tüm Türkiye'de vatandaşlarımızın depreme duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlarımız için bu konularda zaman zaman bilinçlendirme kampanyalarının yapılması gerektiği ve depremlerin unutturulmaması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca Van Gölü'nün hemen güneyindeki yüksek dağlık alanda iki plakanın çarpışması sonucu hala aktif şekilde yükselme söz konusudur. Bu yükselmenin meydana getirdiği sıkışma devam ettikçe, bizler bilmeliyiz ki Van'da depremler olacaktır. Bunun aslında periyodu yok. Biz maksimum 35-40 yıl diyoruz, belki birkaç yıl içerisinde ya da yarın bir deprem meydana gelebilir. Bunu kestirmek de çok mümkün değildir."

Son Dakika Güncel Van Sallanmaya Devam ediyor. Korkutan Deprem Bu Kez Sabah Saatlerinde Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement