Vizyonda Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Vizyonda Bu Hafta

Bu hafta vizyona girecek filmleri sizler için derledik.

16.03.2017 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu hafta vizyona girecek filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Aquarius

Brezilya'da varlıklı ve köklü bir ailede doğmuş olan Clara, 65 yaşında emekli bir müzik eleştirmenidir. Clara, 1940'larda inşa edilmiş, Recife'in üst sınıf bölgelerinden olan Avenida Boa Viagem'de deniz kenarında konuşlanan Aquaris apartmanının son sakinidir. Tüm diğer apartmanlar o bölge için başka planları olan bir şirket tarafından çoktan satın alınmıştır. Clara ancak ölümüyle apartmanı terk edeceğine söz vermiştir ve şirketle hem korkutucu hem de sinir yıpratıcı bir soğuk savaşa girmiştir. Bu gerilim Clara'yı hem rahatsız etmektedir, hem de onun günlük yaşamını aksatmaktadır. Ayrıca bu yaşananlar onu sevdikleri, geleceği ve geçmişi hakkında düşünmeye iter. Kleber Mendonça Filho'nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Sönia Braga yer alıyor. 3. dünya ülkelerine kalkınma hamlesi gibi pazarlanan "kentsel dönüşüm" projelerinden birini, bu değişime karşı çıkan bir kadının gözünden anlatan film dünya prömiyerini de Cannes Film Festivali'nde yapmıştı.

Ben Ölmeden Önce

Sam normal bir hayat süren genç bir kadındır. Memnun olduğu bir hayatı vardır. 12 Şubat tarihi de onun için sıradan bir gündür. Taa ki o gün hayatını kaybedene kadar... Ancak trajedisi burada sona ermeyecektir. Sam 12 Şubat'ı tekrar tekrar yaşamaya başlar. Aynı günü 1 haftalık süre boyunca tekrar tekrar yaşayan genç kadın, ölümünün sırrını çözmeli ve kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu her şeyi keşfetmelidir...

Başrolünde Zoey Deutch'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Ry Russo-Young yer alıyor. Senaryosunu Maria Maggenti'nin kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ise Deutch'a Liv Hewson, Logan Miller, Jennifer Beals gibi isimler eşlik ediyor.

Bu Dünyanın Dışında

Mars'ta insan kolonisi kurmak için yola çıkan bir uzay mekiğindeki astronotlardan biri olan Sarah Elliot, Mars'a iniş yaptıktan hemen sonra bir erkek çocuğu dünyaya getirip hayatını kaybeder. Ekipteki diğer kişiler tarafından büyütülen Gardner Elliot,16 yaşına geldiğinde yalnızca 14 bilim adamını tanıyan, dünyaya dair okudukları dışında hiçbir bilgisi olmayan fakat son derece zeki ve meraklı bir genç haline gelmiştir. Dünyaya geri gönderilen Gardner, burada büyük bir kültür şoku yaşar. Yapılan tıbbi testlerde bünyesinin dünya atmosferine uygun olmadığı tespit edilir fakat Gardner, NASA'nın kendisine tahsis ettiği yerden kaçarak internette tanıştığı ve dünyada tanıdığı tek kişi olan genç kız Tulsa ile dünyayı ve kendi insani duygularını keşfedeceği bir yolculuğa çıkar.

Güzel ve Çirkin

Disney masalından beyazperdeye uyarlanan filmde, tüccar olan bir adamyolculuğu sırasında fırtınaya yakalanır. Ailesine dönüş yolunda gece konaklayacak bir yer ararken yakınlardaki bir şatoyu görür. Ev sahibi ortada görünmese de her şey konuğun rahatı için ayarlanmıştır. Gitmek üzereyken, gözü bir güle ilişir ve kızının kendisinden bir gül istediği aklına gelir. Gülü kopan adam şatonun sahibi olan canavarla yüz yüze gelir ve hayatına karşılık kızını canavara teslim etmek zorunda kalır. Tüccarın en küçük kızı olan Belle anlaşmayı kabul ederek canavarın şatosuna yerleştiğinde hiç beklemediği bir aşkın kucağına atıldığından habersizdir... Bill Condon'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Emma Watson, Ewan McGregor, Luke Evans, Ian McKellen gibi oyuncular yer alıyor.

Kırmızı Kaplumbağa

Wild Bunch ve Studio Ghibli ünlü stüdyolarının ortak yapımı olan film, denizde geçirdiği bir kaza sonucu kendisini kaplumbağaların, yengeçlerin ve kuşların yaşadığı ıssız bir adada bulan bir adamın bu ıssız adayı terk etmeye çalışmasını konu ediyor.

Herhangi bir diyalog içermeyen Fransız- Japon ortak yapımı filmin yönetmen koltuğunda Michaël Dudok de Wit oturuyor. Film ayrıca 2017 Oscar ödüllerinde en iyi animasyon film adaylarından biriydi.

Kuyu

Mehmet Efendi, genç yaşta hayatını kaybeder ve ardında bir oğlan çocuğu ile genç ve güzel bir eş bırakır. Geride kalan eşi Melahat Hanım bundan sonra her şeyini oğlu Ömer'e adar. Bir yandan ev işleriyle uğraşırken, diğer taraftan köy sakinlerinin dikiş işlerini yaparak ailenin geçimini sağlamaya çalışır.Oğlu Ömer ise küçük yaşta babasını kaybetmenin vermiş olduğu acıyı yüklenir, bu acı onu kendi yaşıtlarından daha da olgun hale getirir. Bu sırada Sarıhacılar köyünde yaşanan gizemli olaylar okul sıralarında çok konuşulmaktadır. Birçok kişi bu olaylardan korkar fakat Ömer arkadaşlarına göre daha cesurdur ve bu gizemi herkesten çok merak eder. Ömer'in içindeki bu merak, Leyla öğretmenin kendilerinden hikaye istemesiyle güçlenir. İlk olarak Kuyulu köyünün delisi olarak bilinen Kambur Ali'nin gizemli hayatını öğrenmekle işe koyulur. Sadece bir hikaye olarak bu işe girişen küçük Ömer'i yaşından büyük korkular bekliyordur…

Tatlım Tatlım

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve Demet Akbağ ile senelerce kapalı gişe oynadıkları Haybeden Gerçeküstü Aşk'ın film uyarlaması olan filmde aynı partide tanışan 4 ayrı çift üzerinden bir ilişkinin başlangıcından sonuna kadarki süreçler komik bir dille ele alınıyor.

Filmde Gupse Özay, Büşra Pekin, Aylin Kontente ,Şebnem Bozoklu, Bülent Emrah Parlak Çağlar Çorumlu, Serkan Keskin ve Fatih Artman boy gösteriyor. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı romantik komedinin senaryosu da yine Erdoğan'a ait.

Yaşam Kürü

Hırslı genç bir yöneticiye şirketin CEO'su alma görevi verilir. Söz konusu CEO İsviçre Alpleri'nin ıssız bir bölgesinde yer alan, huzurlu ama gizemli bir sağlıklı yaşam merkezinde kalmaktadır. Ancak genç yönetici orada geçirdiği süre zarfında merkezin spasının mucizevi tedavilerinin pek de göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlar. Merkezin korkutucu sırlarını keşfetmeye başladığında ise akıl sağlığı tehlikeye girecektir. Sırları çözmeye çalışan genç adam kendini bir anda o merkezde tedavi amacıyla yatan hastalarla aynı hastalık teşhisine sahip bir halde bulur...

Filmin yönetmenliğini Halka ile tanınan Gore Verbinski üstleniyor. Filmin başrolleriniyse Dane Dehaan ve Mia Goth paylaşıyor.

(İHA)

Vizyonda Bu Hafta
Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi
    09:38 Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ilçe kaymakamlık tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verildi. Lapseki Kaymakamı ve diğer yetkililerin katıldığı iftar yemeğinde konuşmalar yapıldı ve şehitlerimiz anıldı.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:37 TZOB Başkanı Bayraktar: "Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde yaşanan taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulundu. Bayraktar, taklit ve tağşişli ürünlerin ekonomik kayıplara ve ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu belirtti.

  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    09:29 Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ


Advertisement