Yeryüzü Doktorları'ndan Kamerun'daki Orta Afrikalı Mültecilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları'ndan Kamerun'daki Orta Afrikalı Mültecilere Yardım

Kolera salgını nedeniyle bölgeye 7 bin 430 su arıtma kiti gönderildi.

09.08.2014 12:15

Yeryüzü Doktorları ile Global Medic işbirliğiyle kolera salgının yaşandığı Kamerun'daki Orta Afrikalı mültecilerin barındığı MBLE kampına 7 bin 430 (10 palet) su arıtma kiti gönderildiği belirtildi.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamaya göre, Kamerun Sağlık Bakanlığı'nın 2 ayda 65 kişinin kolera salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini, bin 300 hastalık vakasına rastlandığını açıklamasının ardından ülkenin doğusundaki Bertoua şehrine sığınan Orta Afrikalı mültecilere yardım eli uzatıldı.

Bu kapsamda, temiz su ihtiyacını karşılamak amacı ile MBLE kampındaki mültecilerin yararlanması için 7 bin 430 (10 palet) su arıtma kiti gönderildi. Malzemeler, AFAD, Türk Kızılayı, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ve Diyanet Vakfı'nın yardım malzemeleri ile birlikte uçakla bölgeye yollandı. Yaounde Havaalanı'na indirilen 5 tır insani yardım malzemesi, yaklaşık 15 saatlik kara yolculuğu sonrasında kampa getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Yahyahan Güney, 10 bine yakın mültecinin barındığı kampta temiz su sorununun büyük ölçüde giderileceğini aktardı.

Bertoua Valisi Ivaha Diboua Samuel Dieudonne'nin yardım için gelen heyeti makamında ağırlayıp, kampa kadar eşlik ettiğini belirten Güney, "Yardımlardan ötürü emeği geçen herkese şükranlarını sundular. Bölgeye ilginin devam etmesi ricasında bulundu. Batı Kamerun'da 2010'da da benzer bir kolera salgını 4 binden fazla insanın hayatına mal olmuştu. 22 milyonluk Batı Afrika'da yalnızca 20 kişiden biri sıhhi tuvalete, üçü temiz suya ulaşabiliyor. Kızıl Haç yetkilileri ise salgının giderek genişleyip, daha çok insanın etkilemesinden endişe ettiklerini belirtiyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları'ndan Kamerun'daki Orta Afrikalı Mültecilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement