Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek - Son Dakika
Dünya

Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek

Essex Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, sol ellerinin yüzük ve işaret parmaklarının uzunluğu birbirinden daha farklı olan kadınların eşcinsel olma olasılığı daha yüksek.

18.10.2018 11:01  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Essex Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, sol ellerinin yüzük ve işaret parmaklarının uzunluğu birbirinden daha farklı olan kadınların eşcinsel olma olasılığı daha yüksek.

18 TEK YUMURTA İKİZİ KADININ PARMAKLARININ UZUNLUĞU ÖLÇÜLDÜ

Sonuçları 'Archives of Sexual Behaviour' adlı akademik dergide yayımlanan araştırmayı yürüten bilim insanları, 18 tek yumurta ikizi kadın çiftinin parmaklarının uzunluğunu ölçtü.

İncelenen tek yumurta ikizleri çiftlerinin hepsinde kadınlardan biri eşcinsel diğeri ise heteroseksüeldi.

FARKLI İŞARET PARMAĞI VE YÜZÜK PARMAKLARINA SAHİPLER

Ortalama olarak, lezbiyenlerin, genellikle bir erkek özelliği olan, farklı işaret parmağı ve yüzük parmağı uzunluklarına sahip olduğu ancak bunun sadece sol elde görüldüğü tespit edildi. Lezbiyenlerin heteroseksüel ikizlerinde ise bu yönde bir bulguya rastlanmadı.

Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek

ERKEKLERİN PARMAK UZUNLUĞU CİNSELLİKLE İLGİLİ DEĞİL

Essex Üniversitesi'nden araştırmacılar bunun nedeninin bebeğin anne rahminin içerisindeyken daha fazla testosterona (erkek cinsiyet hormonu) maruz kalması olabileceğini belirtti.

Bilim insanları aynı şekilde biri heteroseksüel diğeri eşcinsel olan 14 tek yumurta ikizi erkek çiftinin de parmak uzunluklarını da ölçtü ancak bu araştırma sonucunda parmak uzunluğunun cinsellikle ilgili olduğuna yönelik bir bağ bulunamadı.

"RAHİMDE DAHA FAZLA TESTOSTERONA MARUZ KALANLARIN EŞCİNSEL OLMASI DAHA OLASI"

Kadınlarda genellikle yüzük ve işaret parmaklarının uzunluğu aynı olurken erkeklerde bu iki parmağın uzunlukları arasında daha büyük fark oluyor. Bilim insanlarına göre hem kadın hem de erkek rahimdeyken testosterona maruz kalıyor ancak bazıları bu hormona daha fazla maruz kalıyor.

"BİR KİŞİNİN ELİ, CİNSELLİĞİ HAKKINDA FİKİR VEREBİLİR"

Araştırmanın yazarlarından Essex Üniveristesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Tuesday Watts "Genlerinin yüzde 100'ünü paylaşan tek yumurta ikizlerinin birbirlerinden farklı cinsel yönelimlere sahip olması nedeniyle bu farklılıklarda genlerden başka faktörler rol oynamalı. Araştırma şunu ileri sürüyor; cinselliğimize rahimde karar veriliyor ve bu ne kadar erkek cinsiyet hormonuna maruz kaldığımıza ya da kişilerin bu hormonatepki verme şekliyle alakalı. Daha fazla testosterona maruz kalanların biseksüel ya da eşcinsel olması daha olası. Hormon düzeyleri ve parmak uzunlarımızdaki farkın birbirine bağlı olması nedeniyle bir kişinin eli o kişinin cinselliği hakkında fikir verebilir" ifadelerini kullandı.

Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek
Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek

Son Dakika Dünya Yüzük ve İşaret Parmağı Birbirinden Farklı Kadınların Eşçinsel Olma Olasığı Daha Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Günay : Bak şimdi, bu yaştan sonra bana yaptıklarına bak. Hiç boşa uğraşmayın valla dönmem:)) 12 1 Yanıtla
  • ...: Aptalca bir haber amaç sadece insanların kafasını karıştırıp acaba bende mi öyleyim dedirtmeye çaısıyorlar 8 1 Yanıtla
  • C.T.: ya bak git... sacmaligin daniskasi... 6 1 Yanıtla
  • jhon: tabıkıde saçma 5 1 Yanıtla
  • aristo: yüzük parmak uzun sende sanırım:) 5 0
  • Rambo Dortmund: geyçıkmışsın artık dönmesin sen 1 0
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement