Ifw'de Son Günün Notları! - Son Dakika
Kadın

Ifw'de Son Günün Notları!

Ifw\'de Son Günün Notları!

10 Ekim'de Karma 1 defilesi ile start alan moda haftası, 13 Ekim Cumartesi akşamındaki AVVA defilesi ile son buldu...

15.10.2012 15:00  Güncelleme: 16:33

2013 ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonlarının tanıtıldığı, Ekim ayındaki İstanbul Fashion Week 2012 Antrepo 3'de gerçekleşen defileler ile son buldu. 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan moda haftasının kapanış gününde podyumda ilk olarak Emre Erdemoğlu, Tuba Benian ve Ayşe Deniz Yeğin'in yeni koleksiyonlarını yakından görebildiğimiz Karma 3 defilesi vardı.

Ayşe Deniz Yeğin CUBE adını verdiği İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunu koleksiyonunu oluştururken, çizgilerin birleşimi ve küplerin oluşumundan yola çıkmış. Kıyafetlerin detaylarındaki menteşeler, vidalar ve zımbalar; dekoratif bir anlam kazanarak yine kübizme ve mimariye atıfta bulunuyor. Sert ipek kumaşlardan şeritler transparanlığı ile hem derinlik, hem de çekici bir görünüm sağlamış. Kozanın kelebeğe dönüşmesi ve kısacık saatler sonrası yaşamını yitirmesini hikayeleyerek koleksiyonuna yansıtan Tasarımcı Tuba Benian; IFW kapsamında sergilediği 2013 İlkbahar - Yaz koleksiyonuyla, bir günlük yaşamı podyuma taşıdı. "Bir Günlük Yaşam" koleksiyonunda kelebeğin görsel zenginliğinden ve dokusundan etkilenerek; ödemiş ipeği, şantuk, şifon ve saten gibi ipek türevi kumaşlar kullanılmış. Genç tasarımcı Emre Erdemoğlu da hazırladığı koleksiyonla beğeni topladı, alkışları haketti...

Cumartesi yani moda haftasının son gününde; Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, Moda Tasarımcıları Dilek Hanif, Gamze Saraçoğlu ve Aslı Jackson'un yanı sıra Beymen Tasarım Yöneticisi ve Harper's Bazaar Moda Danışmanı Aslı Abbasoğlu, Doğuş Perakende Grubu Genel Müdürü Roueida Hobeika Matin, Vogue Dergisi Editörleri Yaprak Aras, Barış çakmakçı, ile fotoğraf sanatçısı Aslı Girgin ve İMA Direktörü Seda Lafçı'dan oluşan jürinin belirlediği mezunlar, 'İMA 2012 Show' ile İstanbul Moda Haftasında'ki yerlerini aldılar. Moda Tasarımı bölümü mezunları ve temaları; Aslı Kalkavan/ War of Gods, Ayşenur Gülay/Irıs, Dilek öztürk/ Le Questionnaire, Gizem Küçük/ Real or Not, Gökhan Ağıt/ Enraptured, Leyla Bayraktar/ Blue Era, Nesli Karaköy/ Revelation 17, Nurten Alpata/ Preserving Memory, Oğuz Baykal/ Neo Apostles ve Pervin çağlayan/ Optical Illusion şeklindeydi.

IFW'deki ilk solo defilesine çıkan Jale Hürdoğan, Amuse Bouche adını verdiği 2013 yaz koleksiyonu ile büyük beğeni topladı. "Nouvelle Cuisine"e duyduğu ilgiyi, yapmayı planladığı üçlemenin ilk ayağı olan "Amuse Bouche " ile modaseverlere sunan Hürdoğan, koleksiyonda beyaz,siyah,vizon, yeşil ve fuşya renklerini tercih etmiş.

IFW'nin son gününde moda haftasına ilk kez katılan bir başka tasarımcı da Hakan Akkaya idi. Men in Black temasından yola çıkarak hazırladığı 2012 2013 ilkbahar yaz koleksiyonuyla klasik ve smart casual başlıklarında oldukça iyi bir işe imza atmış, ekranlar arkasında da sıkı çalıştığını ispatlamış oldu.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin yüzlerinden Selma Ergeç'in açılışını yaptığı defilede, Gamze Saraçoğlu 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonu için oldukça iddialı parçalar hazırlamış. Ottoman ve brokar kumaşlar, oldukça ihtişamlıydı. Dar silüetlerin geniş paçalarla kombinlendiği koleksiyonda etekler, gömlekler ve uçuşan üstler oldukça dikkat çekiciydi doğrusu.

Gül Ağış, önceki IFW'lerdeki defile ve enstalasyonları ile büyük ilgi toplamıştı. Bu kez de geçtiğimiz ay Londra Moda Haftası'nda sergilediği LUG VON SIGA 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonu ile Antrepo 3'teydi. Yüzyıllar boyunca uygarlıkların çekim noktası olmuş tarihi Kapalıçarşı'dan esinlenen İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda Gül Ağış, kendi kimliğini bir kenara bırakarak, Kapalıçarşı'nın gizemli koridorlarını bir yabancının gözüyle arşınlıyor, bizzat kendi çektiği fotoğraflar kumaşa basılarak tasarımlarında vücut buluyor. Uzakdoğu'dan başlayan egzotik yolculuğunu İstanbul'da sonlandıran yabancı, Japon ve Hint kültürlerinin izlerini Gül Ağış'ın LUG VON SIGA 2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu'na bırakıyor.

IFW'nin sonlarına yaklaşırken bu kez de podyumda Elif Cığızoğlu, hazır giyim markası Elif'in "The Bridge" adlı koleksiyonunu gözler önüne serdi. 'The Bridge' koleksiyonuna hayat veren parçaların, köprü detaylarıyla birbirine bağlandığı koleksiyonda çizgilerden oluşan kuplar, şal etkisini vurgulayan pelerinler ve bağlamalar dişileştirilmiş Samuray hissinin ön plana çıkarıyor. File, deri, organze ve ipeklerin kullanıldığı koleksiyonda siyah, pembe, ekru, yeşil ve buz mavisi renkleri hakim.

Şık, dinamik ve stil sahibi modern erkeğin tüm ihtiyaçlarına cevap veren AVVA'nın, IFW kapsamında 13 Ekim 2012 Cumartesi akşamı sergilediği 2013 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu yeni çizgileriyle tüm zevklerin kesişim noktasıydı. Yenilikçi duruşuyla hayatı kolaylaştırmayı hedefleyen AVVA'nın 4P (Project, Play, Poison ve Protocol) ana başlığı altında topladığı koleksiyon büyük beğeni toplarken defilenin açılış ve kapanışını dünyaca ünlü top model Tony Ward yaptı. İstanbul Fashion Week'in kapanış defilesini yapan AVVA için İstanbul'a gelen Madonna'nın eski sevgilisi top model Tony Ward, açılış ve kapanışını yaptığı defilede moda severlerden büyük ilgi gördü.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Ifw'de Son Günün Notları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement