2012 Temmuz Sergileri - Son Dakika
Kültür Sanat

2012 Temmuz Sergileri

2012 Temmuz Sergileri

Aldanmayın sıcak havalara, Temmuz ayında da şehirde gezilip görülecek birbirinden değerli sergiler var...

19.06.2012 16:00

Galeri İlayda

Galeri İlayda; 8 Haziran - 31 Ağustos tarihleri arasında "Kes-Yapıştır" adlı kolaj sanatını merkeze alan bir "ilk" sergiye kapılarını açıyor. Bir grup sergisinin ötesinde, kolaj sanatına bir saygı duruşu yapan "Kes-Yapıştır" başlıklı sergi, farklı kuşak ve disiplinlerden; Baysan Yüksel, Damla özdemir, Gamze Taşdan, Hüseyin Rüstemoğlu, Muharrem çetin, Neslihan Koyuncu, özge Enginoz, Rafet Arslan ve Sezgi Kuttaş'ı bir araya getiriyor."Kes-Yapıştır", yüzyılı aşkın zamandır modern sanatın en önemli estetik ifade araçlarından "kolaj"'ı merkezine alarak; ülkemiz sanatında çok irdelenmemiş bir sanata dair açığı kapatmaya da adım atıyor.

Adres: Şenay Şen Hüsrev Gerede Cad. No: 37 Teşvikiye

Tel: 212 227 92 92

Sanatorium

Seksüalite, cinsiyet, kimlik ve köklerle ilgili projeler üreten fotoğraf sanatçısı Diana Blok'un "See Through Us" sergisi Hollanda Konsolosluğu katkılarıyla 21 Haziran-21 Temmuz 2012 tarihleri arasında Sanatorium'da sanatseverlerle buluşuyor. 2009 yılında LGBT sorunları ve insan haklarıyla ilgili çalışmalar yürüten Pembe Hayat ve Kaos GL ile tanışan Diana Blok; poz vermeye gönüllü eşcinsel, lezbiyen, biseksüel ve transseksüel bireylerle bir araya gelerek, bireylerin özgürleşme yolunda verdikleri mücadeleleri fotoğrafladı. Türkiye' de eşcinsel, biseksüel veya transseksüel olmak yasadışı olmasa bile geleneksel toplum tarafından dışlanarak hakları yok sayılan bireylerin sorunlarına bu sergi ile dikkat çekmeye çalışan sanatçı, fotoğraflarında çifte hayat yaşamak zorunda bırakılan ve de imkan yokluğundan seks işciliği yapmaya zorlanan hayatları anlatarak İstanbul'da 25 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen "Onur Haftası" yürüyüşlerine de katılacak.

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cd. No 32/A Beyoğlu/ İstanbul

Tel: 212 293 67 17

İstanbul Modern

Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi, sanatçının son 50 yıllık çalışmalarının bir dökümü niteliğini taşıyor. Doğançay'ın 14 ayrı dönemini ve dünyanın farklı koleksiyonlarında yer alan çalışmalarını izleyiciyle buluşturan sergi için hazırlanan katalogdaki görsellere eşlik eden metinler, sanatçının kariyerinin tüm gelişim evrelerini açıklayarak birikimine farklı bir perspektif getiriyor. Biyografik belgeler ve fotoğraflar Doğançay'ın kent gezgini kimliğini hatırlatıyor. Küçük boyutlu çalışmalardan, büyük boyutlu tuvallere ve duvar yüzeyinden taşan enstalasyonlara, farklı malzeme ve arayışların peşindeki yapıtlar, sanatçının çalışma biçiminin arka planını gözler önüne seriyor. 23 Mayıs'tan beri devam eden ve yaz boyunca ziyaretçilere açık olacak olan serginin kapanış tarihi 23 Eylül.

Dirimart

Katharina Grosse'nin 21 Haziran'da başlayacak olan 'Can You Spell Mixing' sergisi, sanat severlerle 3 Eylül tarihine kadar Dirimart'ta buluşuyor olacak. Sergi, renklere ve nesnelere dokunup onları bambaşka formlara sokan, çalışmalarının duyusal kabuklarının altında sürecin sert ve baskın izlerini izleyene hissettiren,soyut sanatın tekinsiz ve görkemli dilini tüm dinamizmiyle yaşattıran Katharina Grosse'nin Türkiye'deki ilk sergisi. Grosse'nin resimlerindeki renklilik, bir hareketin veya uzantının izlerini takip etmemize olanak sağlar. Renkler, ilişkiler ve mekansal koşullar için bir turnusol kağıdı olarak kullanılır. Seyirci, açıklığı ve değişkenliği geleneksel sistemlerden tamamen uzak bir resimsel formla karşılaşır ve bunun yapım aşaması, objeler dünyasından soyutlanmayı gerektirmez.

Adres: Abdi İpekçi Caddesi No: 7/4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 212 291 34 34

Sakıp Sabancı Müzesi

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan S. ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), çağdaş bir tasarım ve sergileme anlayışıyla yenilenen Atlı Köşk'teki "Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu"nu, 10 Mayıs'tan itibaren ziyarete açmıştı. SSM koleksiyonlarının ve arşivinin dijital ortama aktarıldığı yeni teknolojik düzenlemeyle, Türk ve İslam sanatının nadir elyazması kitapları sayfa sayfa incelenebiliyor. Sergi salonlarında augmented reality (artırılmış gerçeklik) tekniğiyle hazırlanan animasyonların ziyaretçilere verilen iPad'ler aracılığıyla sunulduğu interaktif uygulamalar, geleneksel sanatları teknolojiyle buluşturarak, izleyenlere farklı bir deneyim yaşatıyor.

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No: 42 Emirgan 34467 İstanbul

Tel: 212 277 22 00

C.A.M Galeri

C.A.M Galeri/ Akaretler, 7 Haziran - 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında yer alan yeni sergisinde, sanat hayatında 'fresh' kavramını somutlaştıran genç sanatçıları bir araya getirdi. Betül Güney, Cenin (Burcu çorbacı) ve Ceyda Aldemir Pancar'ın yer aldığı serginin başlığı da ' Fresh '. Bu sergi için oluşturulan, hepsi birbirinden farklı tatlarda işlerde Fresh kelimesi ile kendine has bir güç, enerji ve kalite vurgulanmak istenirken, ' yeni' olana da göndermeler yapılıyor. Betül Güney'in yapıtlarındaki ögeler, puzzle'sı bir estetikle; reel bağlarından koparılarak yapıbozuma uğratılıp yeni bir estetik kurguyla tekrar resim düzlemindeki yerlerini alıyor. Cenin'in resimleri ise kişisel - karmaşık - ikonografik - görsel hazinesi ile kaynaştırdığı evrensel arketipler, semboller, alt algısal mesajlar, formlar ve renkler aracılığıyla kendi bilinçaltındaki mesajları gün yüzüne çıkarıyor. Günümüz insanının retroya olan sevgisi ve özlemi Ceyda Aldemir P.'nin yaptığı 'Retro Bebekler' üçlemesinde kadın figürü üzerinden tuvale aktarılıyor.

Adres: Şair Nedim Caddesi no: 25 Akaretler İstanbul

Tel: 212 245 79 75

Kaynak: Womenist.net

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement