3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması

3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması

3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması sonuçları muhteşem bir gecede açıklandı

13.06.2012 14:04

Hattın zarafeti, Tekbilek'in muhteşem müziğiyle buluştu

Albaraka tarafından düzenlenen 3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması sonuçları, 12 Haziran gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nunda yapılan ödül töreninde açıklandı. Dünyaca ünlü ney üstadı Ömer Faruk Tekbilek'in sahne aldığı gece, siyaset, iş, sanat ve basın dünyasını bir araya getirdi.

176 eserin yer aldığı yarışmada beş kategoride yapılan değerlendirme sonucu 17 kişi dereceye girerken, 23 kişi de teşvik ödülü aldı. Kazanan eserlerin yer alacağı sergi 18 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Cemal Reşit Rey'de gezilebilecek.

Albaraka tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Hat Yarışması'nda dereceye girenler, 12 Haziran'da yapılan törende ödüllerini aldı. Politikadan sanat camiasına pek çok isminde yer aldığı törende dünyanın en önemli ney üstadlarından biri olarak kabul edilen Ömer Faruk Tekbilek de muhteşem bir konsere imza attı.

176 eserin yarıştığı ve geçtiğimiz ekim ayında yapılan 3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması'nda beş kategoride yapılan değerlendirme sonucu 17 kişi dereceye girerken, 23 kişi de teşvik ödülü aldı.

Törende konuşan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, sanatın evrensel bir dili ve menşei ne olursa olsun tüm insanlığa ait olduğunu söyleyerek, "Hat da bir sanat dalı olarak evrensel anlamda sahip çıkılması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması gereken bir alan. Biz de bu nedenle yarışmamızı uluslararası katılımla düzenliyoruz" dedi.

Hollandalı Ressam Van Gogh'tan alıntı yapan Yahşi "Van Gogh, 'gönülden geçen ancak hat sanatı ile anlatılabilir' demiştir. Gerçekten de hat, Allah'ın kelamına duyulan saygı ve Kur'ân-ı Kerim'i en güzel şekilde yazma gayretlerinin bir sonucu olarak gönülden geçendir. Yaşamın, ahlakın, sevginin, tutkunun ve inancın ince ince işlendiği bir sanat. Biz de çizginin bu gücünden büyülendik. Ve Türkiye'de, dünyada çizgiyi, hat'tı sahiplenmeye karar verdik" açıklamasında bulundu.

Hattın sesi ney oldu

Ödül töreninin ardından Cemal Reşit Rey'de sahneye çıkan Ömer Faruk Tekbilek, neyine verdiği her nefeste konukları büyüledi. En sevilen parçalarını seslendiren dünyaca ünlü sanatçı, şarkı aralarında yaptığı konuşmalarda ney ve hat sanatının birbirlerine çok benzer yanları olduğuna dikkat çekerek, "Ney, hattın sesi olabilir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 3. Albaraka Uluslararası Hat Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement