8 Mart 8 Kadın - Son Dakika
Kültür Sanat

8 Mart 8 Kadın

8 Mart 8 Kadın

Zeytinburnu Belediyesi "8 Mart 8 Kadın" projesi kapsamında, özel makyajlarla öldürülen kadınlarla empati kuran ünlü isimler, onlar için kaleme aldıkları mektupları, düzenlenen özel bir gecede okuyacak.

07.03.2013 09:37

Çırağan Sarayı'ndaki geceye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le birlikte Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Meltem Cumbul, Nur Fettahoğlu, Songül Öden, Ezgi Mola ve Dolunay Soysert de katılacak.

Ayşe Paşalı, Melek Karaaslan, Şefika Etik, Meral Tahta, Ceylan Soysal, Mehtap Civelek, Gülşah Sarcan ve Selma Civek…

Kimi tek bir kurşunla, kimi onlarca bıçak darbesiyle, kimi de boğazı kesilerek çocuklarının gözleri önünde hunharca katledildi. Aylarca tuvalette esir edilen de vardı aralarında, yaşarken ölenler de. Her biri eşti, anneydi, kadındı… Ancak hepsinin kaderi aynıydı; hepsi şiddet kurbanıydı.

Gördükleri şiddet sonucu hayatını kaybeden bu kadınlar, Zeytinburnu Belediyesi'nin, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) çatısı altında hayata geçirdiği "8 Mart 8 Kadın" projesiyle ünlü isimlerde yeniden can buldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde KÜLT Derneği'nin de destek verdiği proje kapsamında, birbirinden ünlü 8 ünlü kadın sanatçı bir araya geldi ve uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlarla empati kurarak "O ben olabilirdim" dedi.

Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songül Öden özel makyaj ve kostümlerle hayatını kaybeden 8 kadının yerine geçti. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ve Yönetmen Emrah Gültekin'in prodüksiyonu ile ünlüler, şiddet mağduru kadınlarla empati kurarak onların hayatlarının son anlarındaki medyaya yansımış fotoğraf karelerindeki halleri gibi görünmeye çalıştı. Her sanatçı, yerine geçtiği kadın sanki hayattaymış gibi onun duygularını anlatan bir de mektup yazdı.

"Uyanmak İçin Ölümü Bekleme, Sevginin Yerini Şiddet Almasın" sloganıyla kamu spotları oluşturulurken, duygu yüklü mektuplar, 7 Mart Perşembe günü saat 18:00'de Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek ve Bakan Fatma Şahin'in de katılacağı özel gecede her bir sanatçı tarafından okunacak. Etkinliğe Emine Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Kim kim oldu…

Hülya Avşar - Ayşe Paşalı, Berguzer Korel - Melek Karaaslan, Nur Fettahoğlu - Gülşah Sarcan, Burcu Esmersoy - Şefika Etik, Dolunay Soysert - Meral Tahta, Meltem Cumbul - Ceylan Soysal, Ezgi Mola - Selma Civek, Songül Öden - Mehtap Civelek

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement