Ayşegül Atmaca'dan İlk Kitap: Kırmızı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayşegül Atmaca'dan İlk Kitap: Kırmızı

Ayşegül Atmaca\'dan İlk Kitap: Kırmızı

Gazeteci Ayşegül Atmaca ilk kitabı Kırmızı ile okuyucuyu, binlerce yıldır dünyanın üstüne kurulduğu bütün düzeni sarsacak ve güç dengelerini altüst edecek.

04.03.2014 11:42

AŞK KIRMIZI…
KAN KIRMIZI…
İNTİKAM KIRMIZI…
İHTİRAS KIRMIZI…
CİNAYET KIRMIZI…
GÜNAH KIRMIZI…Gazeteci Ayşegül Atmaca ilk kitabı Kırmızı ile okuyucuyu, binlerce yıldır dünyanın üstüne kurulduğu bütün düzeni sarsacak ve güç dengelerini altüst edecek bir sırrı çözmek, büyük bir aşka tanıklık etmek için Amerika'dan İtalya'ya, İstanbul'dan Kapadokya'ya, Gümüşlük'ten Mardin'e uzanan bir uzun yolculuğa davet ediyor.

Cinius yayınlarından çıkan kitap, bu büyük sırrı çözmeye çalışan ajan Christian Downey, bu yolculukta ona eşlik eden tur rehberi Dolunay, sırrın ortaya çıkmasını engellemeye çalışan güçlü bir organizasyon, bu organizasyonu yıkmaya yemin etmiş dindar zengin Antonio Vega, eski sevgilisini korumaya çalışan antik Aramice ve İbranice uzmanı Mert ve herşeyden haberdar gizemli cam sanatçısı Hafize'nin hikayeleri eşliğinde "Doğru olan her zaman aşk mıdır, yoksa gerçeklerimiz mi?", "İnsanoğlu aradığı gerçekleri aydınlığa kavuşturmak için ne kadar karanlığa gömülmeye razıdır?" sorularına yanıt arıyor.

KIRMIZI
Yazan: Ayşegül Atmaca
Türü: Roman
Sayfa sayısı: 300
Yayınevi: Cinius Yayınları
Fiyatı: 21.00 TL

Özet: Tur rehberi Dolunay'a bir ay boyunca zengin işadamı Christian Downey'e Türkiye'yi gezdireceği söylendiğinde, bu yolculuk boyunca aşkı, acıyı, ihaneti, seçimleri, aydınlığı ve en karanlığı tanıyacağı aklına bile gelmezdi. Oysa Christian Downey'nin amacı, yaşlı zengin Antonio Vega ile anlaştığı üzere, 2000 yıllık dünyayı değiştirecek belgeyi çalmaktı. Büyük sırrın ipuçları, Tevrat, İncil ve Kur'an-ı Kerim'e işlenmiş, İstanbul, Bodrum, Kapadokya, Mardin ve Ağrı'nın gizemli topraklarına gömülmüştü. Sakin başlayan tatil gittikçe karanlık bir hal alırken, Dolunay manevi annesi gibi gördüğü Hafize'nin ve eski sevgilisi Mert'in çok farklı yüzleriyle tanışacak, aşk ve dostluk arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktı. Savaşı, gücü elinde tutan Merkez mi, yenilmez Christian mı, zengin ve inançlı Antonio Vega mı, bir cam ustasına göre çok şey bilen Hafize mi, yoksa aşkla yanan Dolunay mı kazanacaktı?

Ayşegül Atmaca hakkında

Şeyhülislam torunu tarihçi bir anne ile köklü bir Osmanlı ailesinden gelen yüksek mimar bir babanın tek çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelen Ayşegül Atmaca, Alman Lisesi'nin ardından eğitimine İstanbul Üniversitesi Alman Filolojisi Bölümü'nde devam etti. 1974 yılında Ayna Dergisi'nde başlayan gazetecilik macerası sırasında Doğan Kardeş, Hayat, Ortadoğu Gazetesi, Sabah Gazetesi, İnterStar, Artist Dergisi, Son Havadis ve Sanatsal Mozaik gibi medya organlarında röportaj muhabiri, hikaye yazarı, halkla ilişkiler müdürü, yazı işleri müdürü, köşe yazarı ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Atmaca kendisi gibi yazarlık yapan, aynı zamanda da ödüllü bir yönetmen olan ve Londra'da yaşayan bir kız annesidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ayşegül Atmaca'dan İlk Kitap: Kırmızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement