Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

ANKARA ( AA) - Bilkent Senfoni Orkestrası "Tuonela Kuğusunun Dansı" ile 23 Ocak'ta Bilkent Konser Salonunda sanatseverle buluşacak.

21.01.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA ( AA) - Bilkent Senfoni Orkestrası "Tuonela Kuğusunun Dansı" ile 23 Ocak'ta Bilkent Konser Salonunda sanatseverle buluşacak. Sebastian Lang-Lessing yönetimindeki konserde J. Sibelius'un "Tuonela Kuğusu", A. Schnittke'in "Viyola Konçertosu", S. Rachmaninov'un "Senfonik Danslar, Op.45" isimli eserleri seslendirilecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO) dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in solist olarak katılacağı, Antonio Pirolli yönetiminde Paul Hindemith'in Piyano Konçertosu (1945), Sergey Prokofi·ev'in "7. Senfoni Op.131 do diyez minörü" isimli eserlerini bugün ve yarın CSO konser salonunda izleyicilerin beğenisine sunacak.

Fazıl Say, 25 Ocak'ta Bilkent Üniversitesi Konser Salonunda ilk piyano öğretmeni Mithat Fenmen'i Anma Gecesi kapsamında resital verecek. Bilet gelirlerinin Çağdaş Eğitim Vakfınca yurt dışında okuyan özel yetenekli müzik öğrencileri fonuna aktarılacağı gecede Fazıl Say, özel bir programla seyirciyle buluşacak.

Beş kıtada konserler veren gitar ustası Oscar Guzman, 23 Ocak'ta 9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali kapsamında MEB Şura Salonunda sahne alacak. Öte yandan, Koray Avcı da 24 Ocak'ta MEB Şura Salonunda konser verecek.

Cem Adrian 22 Ocak'ta, Yıldız Tilbe ise 23 Ocak'ta Jolly Joker'da sahne alacak.

Tiyatro

Özge Kayakutlu'nun çevirdiği, Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çiftliği" bugün, 22, 23 ve 24 Ocak'ta, Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" 26 ve 27 Ocak'ta Akün Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bugün, 22, 23 ve 24 Ocak'ta, Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" 26 ve 27 Ocak'ta Altındağ Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

William Shakespeare'nin yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği, Bozkurt Kuruç'un yönettiği "Macbeth" 22 ve 24 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da, Jordi· Galceran yazdığı, Beliz Coşar'ın çevirdiği, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" bugün, 22, 23, 24 Ocak'ta Şinasi Sahnesinde, 26 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı" 26 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesinde, Şirin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe' Dert' Aşk" bugün, yarın, 23, 24, 25 ve 26 Ocak'ta Küçük Tiyatro'da sahnelenecek.

Pedro Bloch'un yazdığı, Tarık Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" bugün, 22 ve 23 Ocak'ta, Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nu yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" 26 Ocak'ta Oda Tiyatrosu'nda oynanacak.

Debbie İsitt'in yazdığı, Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" 22 ve 24 Ocak'ta; Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Sabır Taşı" 26 Ocak'ta Stüdyo Sahne'de izlenebilir.

Gülşen Karadıoğlu'nun yazdığı Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün, 22 ve 23 Ocak'ta Ziraat Sahnesinde, Federico Garcia Lorca'nın yazdığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı "Bernarda Alba'nın Evi" bugün ve 23 Ocak'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izleyenlerle buluşacak.

-Opera

Klara'nın yılbaşı armağanı olarak aldığı "Fındıkkıran" oyuncağıyla ilgili rüyalarını konu alan, koreografisini Anna Jadwiga Akabalı'nın yaptığı "Fındıkkıran" müzikli dans, 21 ve 27 Ocak'ta Opera Sahnesi'nde izlenebilir.Orkestra şefliğini Sunay Muratov ve Mustafa Erdoğan'ın yaptığı William Shakespeare'in ünlü eseri "Hamlet" balesi ise 23 Ocak'ta Opera Sahnesi'nde Ankaralılara sahnelenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu (MDT) geçtiğimiz sezon dünya prömiyerini yaptığı, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan "Cinderella"yı 23 Ocak'ta Opera Sahnesinde yeniden oynayacak.

Klasik Külkedisi masalının güldürü öğeleri ve zengin bir görsellikle yeniden yorumlandığı eseri, Alman koreograf Anna Vita hazırladı.

Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası Mehmet Balkan rejisiyle 25 Ocak'ta Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi 25 Ekim'de dünya prömiyerini yaptığı "Kalp Korusu"nu 24 Ocak'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde çocukların beğenisine sunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement