'Dursun Çavuş' Filminin Adıyaman Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

'Dursun Çavuş' Filminin Adıyaman Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Ali Engin'in üstlendiği,"bir seçim komedisi" sloganıyla çekilen "Dursun Çavuş" filminin galası Adıyaman'da yapıldı.

08.03.2014 06:49  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Ali Engin'in üstlendiği, başrollerinde Turan Özdemir, Perihan Savaş, Sinan Bengier, Umut Oğuz, Burçin Abdullah ve Oğuzhan Yıldız'ın yer aldığı "bir seçim komedisi" sloganıyla çekilen "Dursun Çavuş" filminin galası Adıyaman'da yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen galada, gazetecilere açıklama yapan yapımcı Ali Avcı, filme konu olan Dursun Çavuş'un Adıyaman'da yaşamış bir karakter olduğunu ve filmin bu yüzden Adıyaman'da çekildiğini söyledi.

Dursun Çavuş filminin Adıyaman'da ilk kez bir sinema filmi olduğunu belirten Avcı, "Dursun Çavuş filmi, bir seçim komedisi filmi dolayısıyla biz 10 Ocak'ta filmi vizyona verecektik ama ülkemizde seçim havası o zaman oluşmadı ve geç başladı. Bu nedenle biz filmin vizyon tarihini 14 Mart'ta aldık" dedi.

Türkiye'nin seçim havasına girdiği bir dönemde siyasi figür olan Dursun Çavuş filminin ilgi göreceğini ifade eden Avcı, Dursun Çavuş'un 1973'teki yerel seçimlerde ütopik vaatlerle kitleleri peşinden sürüklediğini vurguladı.

Filmin seçim komedisi özelliği taşımasından dolayı ilgi çekeceğini vurgulayan Avcı, "Filmin 2 milyon civarında maliyeti oldu. 70 kişilik bir ekiple çekimler yapıldı. Bin 500 kişilik figürün filmde oynadı. Adıyamanlılar ilk kez kendilerini beyaz perdede görecekler. Filmi bir milyondan fazla kişinin izlemesini bekliyoruz. Filmimiz vizyona 100 kopyayla girecek" diye konuştu.

Avcı, filmin İstanbul, Ankara ve İzmir galalarının bu hafta içerisinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Filmin oyuncularından Oğuzhan Yıldız ise filmin Adıyaman'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve gerçek bir hikayeyi canlandırmalarının kendilerine büyük zevk yaşattığını dile getirdi.

Filmin ilk kez seyirciyle buluştuğu gala, film için yapılan pastanın kesilmesiyle son buldu.

Galaya oyuncular Turan Özdemir, Naci Taşdöğen de katıldı.

\'Dursun Çavuş\' Filminin Adıyaman Galası Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Dursun Çavuş' Filminin Adıyaman Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement