Erol Mermer İçin Anma Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

Erol Mermer İçin Anma Programı

Yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer, Babıali Sohbetleri"nde anılacak.

22.07.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer, Babıali Sohbetleri"nde anılacak.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nden (ESKADER) yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında hayatını kaybeden Mermer için, yarın akşam Cağaloğlu'ndaki Timaş Kitapkahve'de anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Mehmet Nuri Yardım'ın yöneteceği toplantının katılımcıları arasında, Abdurrahman Pala, Abdurrahman Şen, Ahmet Yüter, Avni Cebi, Cem Akyoldaş, Halil Önür, Harun Yöndem, Hüseyin Aydemir, Hüseyin Sarıkoç, Kemal Çiftçi, Mehmet Uyar, Mesut Uçakan, Mustafa Nadir Önay, Nazif Tunç, Ömer Çakkal, Ragıp Karadayı, Rahim Er, Şerif Aydemir, Ümit İsmailoğlu, Ünal Bolat, Üstün İnanç ve Veysel Karani Önen yer alıyor.

Toplantıya katılacak olan Mermer'in oğlu Erdem Mermer de babasının yaşamından kesitleri dinleyici ile paylaşacak.

- Erol Mermer

"Vefa" (1993), "Kimsesizler" (1994), "Sevginin Bittiği Yer" (1993) ve "Annemi İstiyorum" gibi film ve dizilerin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Erol Mermer, 1955 yılında Konya'nın Karabağ kasabasında doğdu.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nden mezun olan Mermer, mesleğe, Para-Kredi Ekonomi dergisinde grafiker olarak başladı. Bir dönem Türkiye gazetesinde grafik servis şefi olarak görev yapan Mermer, 1993-2000 yılları arasında TGRT'de yönetmenlik, yapımcılık ve drama müdürlüğü görevini üstlendi.

Erol Mermer, akciğer kanseri nedeniyle 7 Nisan'da hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement