Gaziantep'te Kitap Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Gaziantep'te Kitap Festivali

Yazar Ümit'in genel koordinatörlüğünü üstlendiği "1. Kitap Festivali", 2 4 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

28.04.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Ahmet Ümit'in genel koordinatörlüğünü üstlendiği "1. Kitap Festivali", 2-4 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

Ümit, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini (GGC) ziyaret ederek, başkan İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerinden festival için destek istedi. Festivalin hiçbir siyasi görüşle örtüşmeyeceğini ve bir "Anteplilik projesi" olduğunu ifade eden Ümit, etkinliğin 2 Mayıs Cuma günü yürüyüşüyle başlayacağını belirtti.

Festivale Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarların katılacağını vurgulayan Ümit, yazarların kentin değişik yerlerinde ve tarihi mekanlarında söyleşiler yaparak, kitaplarını imzalayacaklarını kaydetti.

GGC Başkanı Ay da kentte bugüne kadar sanayi ve ticaret fuarları yapıldığına işaret ederek, kitap festivalinin yerinde bir proje olduğunu belirtti.

Hemşehrilerinin bir ilke imza atarak kitap festivaline öncülük ettiğini, kendilerinin de buna destek vereceğini dile getiren Ay, "Kentin kültür ve sanat alanındaki değeri yeni bir anlam ve önem kazanacaktır. Festivalle beraber kentimize yakışır bir kitapevi yapılması yerinde olur. Bu konuda Ahmet Ümit'in öncülük etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ay, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gaziantep'te Kitap Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement