Haliç'te çağdaş sanat sergisi açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Haliç'te çağdaş sanat sergisi açıldı

Haliç\'te çağdaş sanat sergisi açıldı

22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi ve müzenin temsil ettiği sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Haliç'te yer alan Tersane İstanbul'da kapılarını açtı. Sergide sanat ve seyahatin harmanlandığı eserler sergileniyor.

27.09.2023 15:46  Güncelleme: 15:50

22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi ve müzenin temsil ettiği sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, Haliç'te yer alan Tersane İstanbul'da kapılarını açtı. Bugün kapılarını açan ve 1 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek sergide; sanatçıların gözünden sanat ve seyahati harmanlayarak kendi yaratıcılıkları çerçevesinde oluşturdukları sanat eserleri yer alıyor.

Türk Hava Yolları'nın yolcu programı Miles&Smiles ve Contemporary Istanbul iş birliğiyle Haliç'te yer alan Tersane İstanbul'da gerçekleşecek sergi ziyaretçilerine kapılarını açtı. 27 Eylül- 1 Ekim tarihleri aralığında 22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi ve müzenin temsil ettiği sanatçıların eserleri ziyaret edilebilecek.

KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİNDEN ANDY WARHOL'A…

Seramik sanatçıları Ertuğrul Güngör & Faruk Ertekin'in gözünden seyahatin sanatla harmanlandığı sergide çini ve seramik yüzeyler üzerinde ve üç boyutlu formlarda sır altı ve sır üstü boyama tekniği, serbest sürüş teknikleriyle çalışıldı.  Yine aynı şekilde markanın görsel öğesi olarak konumlandırılan "Ampersand"ın geleneksel çini sanatı motifleriyle tasarlanmış bir versiyonu da sergide yer alacak. Projede kaplumbağa terbiyecisinden Andy Warhol'a, müzelerden kamusal heykellere kadar uzanan sanatın insanları ve kültürleri birleştirme gücüne dikkat çekmeyi hedefleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Haliç'te çağdaş sanat sergisi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement