İş ve Sanat Dünyasını Bir Arada - Son Dakika
Kültür Sanat

İş ve Sanat Dünyasını Bir Arada

İş ve Sanat Dünyasını Bir Arada

Zorlu Center, Zürih Balesi özel gösteriminde iş ve sanat dünyasını bir araya getirdi.

20.06.2012 11:36

Zorlu Gayrimenkul'ün, İstanbul'a "değer" katmak hedefiyle geliştirdiği Zorlu Center projesi, henüz inşa aşamasında kültür ve sanatın farklı alanlarına verdiği destekle dikkat çekiyor. Zorlu Center, 40. İstanbul Müzik Festivali'nde Avrupa'nın önde gelen koreograflarından Heinz Spoerli yönetimindeki dünyaca ünlü dans topluluğu Zürih Balesi'ne sponsor oldu. İki gece üst üste Aya İrini'de seyirciyle buluşan Zürih Balesi, 4 Haziran Pazartesi akşamı ünlü koreografın, Bach'ın 1, 4 ve 5 numaralı viyolonsel süitleri için hazırladığı "… ve Rüzgârdan Sakındı" (… und mied den Wind) başlıklı prodüksiyonu sahneledi. Gösterinin ardından, Zorlu Center'ın ev sahipliğinde iş ve sanat dünyasından isimlerin katıldığı bir davet verildi.

40. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Zorlu Center sponsorluğunda, Avrupa'nın önde gelen koreograflarından Heinz Spoerli yönetimindeki günümüz sahnelerinin en tanınmış dans topluluklarından Zürih Balesi, 4 Haziran Pazartesi akşamı Aya İrini Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu. Büyük beğeniyle izlenen gösterinin ardından Zorlu Center'ın ev sahipliğinde Aya İrini'nin bahçesinde bir davet düzenlendi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen geceye Zorlu ailesinden; Zülal Zorlu, Berrin Zorlu, Zeynep & Emre Zorlu'nun yanı sıra, iş ve sanat dünyasından; Bülent Eczacıbaşı, Nihal & Tekzen Çamlıbel, Ebru & Levent Üzümcü, Çiğdem Solak, Tomru Dereköylü, Ayşe Sözeri Cemal, Güneri Civaoğlu, Sevin & Engin Yiğitgil ve Gonca Paşolar gibi tanınmış isimler katıldı. Gecede bir konuşma yapan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even bu anlamlı gecede IKSV işbirliğiyle Heinz Spoerli'nin veda turnesine destek vermekten gurur duyduklarını söyledi.

Zorlu Gayrimenkul'ün, İstanbul'a "değer" katmak hedefiyle geliştirdiği Zorlu Center projesi, henüz inşa aşamasında kültür ve sanatın farklı alanlarına verdiği destekle dikkat çekiyor. İki gece üst üste Aya İrini'de seyirciyle buluşan Zürih Balesi, 4 Haziran Pazartesi akşamı ünlü koreografın, Bach'ın 1, 4 ve 5 numaralı viyolonsel süitleri için hazırladığı "… ve Rüzgârdan Sakındı" (… und mied den Wind) başlıklı prodüksiyonu ile izleyici ile buluştu. Son dünya turnesini gerçekleştiren Heinz Spoerli'nin Bach'ın 1, 4 ve 5 numaralı viyolonsel süitleri için hazırladığı "… ve Rüzgârdan Sakındı" (… und mied den Wind) başlıklı prodüksiyonu ilk defa 1999 yılında sahnelenmiş ve eleştirmenler tarafından türünün en iyilerinden biri olarak gösterilmişti. Zürih Bale Topluluğu, 5 Haziran akşamı "Boşluktaki Rüzgârlar" (In den Winden im Nichts) başlıklı ikinci gösterilerini sergiliyor.

İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında, Türkiye'de ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yaratacak olan Zorlu Center'da yer alan Performans Sanatları Merkezi; dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin performanslarının, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, dünya prömiyerleri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal aktiviteye de ev sahipliği yapacak.

Açıldığında Londra ve Broadway gibi merkezlerde sahnelenen dünyaca ünlü eserleri Türk sanatseverlerle buluşturacak olan Performans Sanatları Merkezi'nin operatörünü ise 100. yaşını kutlayan dünyaca ünlü canlı eğlence sektöründe faaliyet gösteren şirket Nederlander yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş ve Sanat Dünyasını Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement