İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Faust Operasını Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Faust Operasını Sahneleyecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Faust Operasını Sahneleyecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Alman yazar J. W. Goethe'nin aynı adlı eserinden uyarlanan Faust operasını sanatseverlerle buluşturuyor. Operanın görkemli rejisi ve prodüksiyonu dikkat çekiyor.

03.10.2023 14:23  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMAN yazar J. W. Goethe'nin aynı adlı eserinden uyarlanan Faust operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından ilk kez Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Alman yazar J. W. Goethe'nin aynı adlı eserinden uyarlanan, Fransız besteci Charles-François Gounod'nun başyapıtı 'Faust' operasını sanatseverlerle buluşturuyor. Beyoğlu Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında, 9 ve 21 Ekim'de AKM'de sahnelenecek olan 'Faust' operası, görkemli rejisi ve prodüksiyonu ile dikkat çekiyor. Goethe'nin edebiyat, politika ve doğa bilimleri üzerine yazdığı tüm eserlerinin bir özeti olarak kabul edilen eserin librettosu, Jules Paul Barbier ile Michel Florentin Carré tarafından kaleme alınmış.

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserin orkestra şefi Zdravko Lazarov, koro şefi ise Paolo Villa. Koreografisi Beyhan Murphy'e ait eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Gizem Betil, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.

Eserde Faust rolünü Caner Akın, Berk Dalkılıç, Erdem Erdoğan ve Hüseyin Likos, Mephistopheles rolünü Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu, Gökhan Ürben, Marguerite rolünü Ayten Telek, Gülbin Günay, Dilruba Bilgi, Valentin rolünü Caner Akgün, Alper Göçeri, Burak Kul, Siébel rolünü Asude Karayavuz, Ayçin Sürücüer, E. Tuğba Tekışık, Wagner rolünü Çağdaş Bektaş, Burak Kul, Marthe rolünü Neslişah Pekin, Nursel D. Yazgan dönüşümlü olarak üstleniyor.

ESERİN KONUSU

İhtiyar Doktor Faust, kasvetli, karanlık odasında gençliğinin özlemini duymaktadır: Dua da etse derdine çare bulacağından emin değildir. Bu nedenle şeytanı çağırmaya karar verir. Şeytan Mephistopheles yüzünde alaycı gülümseyişiyle gelir ve Faust'a ne istediğini sorar; 'Para mı, ün mü?'... Yaşlı Doktor Faust ise hiçbirini istemez, o sadece gençliğini arzulamaktadır. Şeytan ona gençliğini verecektir ancak buna karşılık ondan ruhunu ister. ve Mephistopheles kozunu oynar.  Aniden güzel bir kız hayali belirir, bu Marguerite'dir. Marguerite'i gören Faust heyecanla pazarlığı kabul eder. Böylece olaylar gelişir ve Faust genç bir delikanlı olarak kaderini Şeytan Mephistopheles'nin ellerine bırakır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Faust Operasını Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement