Kırşehir Valiliği, Gurbetçi Buluşması Etkinliği Düzenledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırşehir Valiliği, Gurbetçi Buluşması Etkinliği Düzenledi

Kırşehir Valiliği, Gurbetçi Buluşması Etkinliği Düzenledi

Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen gurbetçi buluşması etkinliğinde, yurt dışında yaşayan ve yaz tatillerini memleketlerinde geçiren vatandaşlar bir araya geldi. Vali Hüdayar Mete Buhara, programda yaptığı konuşmada, gurbetçi vatandaşların köklerini unutmadıklarını ve yurt dışında Türkiye'yi temsil ettiklerini belirtti. Etkinlikte, kentin sosyal, kültürel ve tarihi mekanlarının tanıtıldığı bir kısa film izlendi ve müzik gösterileri yapıldı. Ayrıca, gurbetçi vatandaşlara aşure ikramı da yapıldı.

27.07.2023 23:53  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valiliğince yurt dışında yaşayan ve yaz tatillerini memleketlerinde geçiren vatandaşlara yönelik gurbetçi buluşması etkinliği düzenlendi.

Vali Hüdayar Mete Buhara, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, memleketini unutmayan vatandaşların her yaz farklı zamanlarda da olsa baba ocağını ziyaret ettiğini söyledi.

Gurbetçi vatandaşların kökleriyle bağlarını koparmadığını belirten Buhara, "Gurbetçilerimiz gittikleri ülkelerde fark yaratmışlar. Başkasına iş veren duruma gelmişler. Yurt dışında milyonlarca Türk, Türkiye'nin temsilcisi olarak bizleri temsil ediyor, iyi ki varsınız." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından kentin sosyal, kültürel ve tarihi mekanlarının tanıtıldığı kısa film izlendi.

Program, Kırşehir Halk Eğitim Merkezi koro ekibi ve Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü abdallar müzik ve oyun topluluğunun gösterisiyle sona erdi.

Etkinlikte, gurbetçi vatandaşlara aşure ikramı da yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kırşehir Valiliği, Gurbetçi Buluşması Etkinliği Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement