Geçtiğimiz ay eğitmenlerle birlikte Aram Tigran Kent Konservatuarı'na gelerek çeşitle dallarda atölye çalışması yapan Amsterdam Müzik Okulu Sanat Müdürü Zuhal Kesik bu kez de eğitmen eğitimi için Diyarbakır'a gelerek atölye çalışmalarında bulundu.
Konservatuarın eğitmenleriyle 4 gün süren atölye çalışmasına katılan Kesik, konservatuarda müthiş bir potansiyelin olduğunu ve çalışmanın heyecan verici ve keyifli geçtiğini söyledi.
EĞİTMENLER DİYARBAKIR'A GELİNCE ÖRNYARGILARI KIRILDI
Kesik, Amsterdam'da 2 ile 80 yaş arası birçok öğrencilerinin bulunduğunu ayrıca Amsterdam'daki okullarda müzik eğitimi verdiklerini aktardı. Aslan Müzik Okulu eğitmenlerinin Hollanda'da yabancı çocuklara ders verdiğini anlatan Kesik, "Yabancıların topluma karışabilmeleri için onların kültürünü tanımak önemli. Bu nedenle geçtiğimiz ay eğitmenlerimizle birlikte Diyarbakır'a geldik, atölye çalışmaları yaptık. Bütün eğitmenlerimiz için inanılmaz bir deneyim oldu, önyargıları kırıldı ve Diyarbakır aşığı olup döndüler" dedi.
FARKLI EĞİTİM METODLARIYLA ÇOCUKLARI YETİŞTİRİYORLAR
Şimdi de konservatuar eğitmenlerine yönelik eğitim çalışması için burada bulunduklarını aktaran Kesik, "Konservatuarda çok sayıda çocuk eğitim görüyor ve iyi yetişmiş eğitmenlere ihtiyaç var" dedi. 4-12 yaş arası çocuklara eğitim verirken nasıl metotlar kullanılacağına yönelik program çıkarttıklarını anlatan Kesik, "Dünyada uygulanan metotları burada nasıl kullanacağımızı ve Kodaly yöntemini uygulamaya çalıştık. Boomwhacek enstrümanlarını kullanarak, çocukların hayal dünyasına hitap edecek biçimde, görsel ve oyuna dayalı, klasik eğitim sisteminin dışında bir anlayışla nasıl yaklaşılacağını göstermeye çalıştık" diye konuştu.
Konservatuar eğitmenleri de atölyenin kendileri için oldukça verimli geçtiğini ve iyi bir deneyim paylaşımı olduğunu belirttiler.
Son Dakika › Kültür Sanat › Konservatuar Hocaları Diyarbakır'da Atölye Çalışması İçin Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?