Milli Reasürans Sanat Galerisi 2023-2024 Sezonunu 'Bir Şans Daha Var Mı?' Sergisiyle Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Milli Reasürans Sanat Galerisi 2023-2024 Sezonunu 'Bir Şans Daha Var Mı?' Sergisiyle Açtı

Milli Reasürans Sanat Galerisi 2023-2024 Sezonunu \'Bir Şans Daha Var Mı?\' Sergisiyle Açtı

Milli Reasürans Sanat Galerisi, 2023-2024 sezonunu 'Bir Şans Daha Var Mı?' adlı sergiyle açtı. Sergide Mehmet Ali Boran, Antonio Cosentino, Memed Erdener, Yunus Emre Erdoğan, Kaan Fıçıcı, Şifa Girinci, Rana Kellleci, Melike Koçak, Aytekin Olgunsoy, Sümer Sayın, Egemen Tuncer ve Seçil Yaylalı'nın eserleri yer alıyor.

08.11.2023 19:15  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Reasürans Sanat Galerisi, 2023-2024 sezonunu "Bir şans daha var mı?" adlı sergiyle açtı.

Melike Bayık'ın küratörlüğünde hazırlanan sezonun ilk sergisinde Mehmet Ali Boran, Antonio Cosentino, Memed Erdener, Yunus Emre Erdoğan, Kaan Fıçıcı, Şifa Girinci, Rana Kellleci, Melike Koçak, Aytekin Olgunsoy, Sümer Sayın, Egemen Tuncer ve Seçil Yaylalı'nın eserleri yer alıyor.

Sergi küratörü Bayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır çalıştığı galeride ilk kez bir sergiye küratörlük yaptığını belirterek, "Ben sergilerde izleyiciye sorular sormayı severim. Bu bazen serginin içeriğinde olur, bazen bir eser üzerinden olur. Burada da serginin adıyla bu soruyu soruyoruz. Bu sergi izleyiciyi düşünsel olarak yönlendireceği hikayeleri yaratmaya teşvik ediyor." dedi.

Geçmişten bugüne dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişimleri sergide göstermeye çalıştıklarına dikkati çeken Bayık, farklı disiplinlerden eserler bulunan serginin kültürel soylulaştırma, değişkenlikler, dönüşümler gibi konulara odaklandığını ifade etti.

"Her sergimizde bir kitap yapmayı çok önemsiyoruz"

Milli Reasürans Sanat Galerisi Direktörü Ayşe Gür ise galerinin 1994'te kurulduğunu ve en eski kurum galerilerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30 yıllık tarihinde görsel sanatlarla ilgili farklı disiplinlerde eserlere ve sergilere ev sahipliği yaptık. Her sergimizde bir kitap yapmayı çok önemsiyoruz. Kitaplarda yer alan metinler sergi için üretilen metinlerden oluşuyor. Muhakkak iki dilli oluyor. Bu sezona da bugün açtığımız 'Bir şans daha var mı?' sergimizle başladık. Sergimiz 10 Şubat'a kadar devam edecek. Uzun tutuyoruz, çünkü İstanbul'da farklı farklı sanat merkezleri oluştu. İnsanların rahatlıkla gezebilmesi ve görebilmesi için uzun tuttuk. Galerimizin bu sezonki sergileri arasında 22 Şubat-13 Nisan 2024 arasında Lale Çavuldur'un bir sergisi olacak. 30 Nisan-14 Haziran 2024 tarihlerinde ise sezonun son sergisini yapacağız. O sergide de Hasan Deniz'in fotoğrafları yer alacak. Tüm sanatseverleri sergilerimizi izlemeye bekliyoruz."

Resim, heykel, fotoğraf, video gibi farklı disiplinlerde işler üreten sanatçıların bir araya geldiği sergi, bir taraftan kişisel ve kolektif belleğin birbirini beslediği ortaklığa dikkati çekerken, diğer taraftan da güvence, aidiyet, gelenek gibi kavramlarla diyalog halinde, galerinin köklü geçmişiyle bir köprü kurmaya çalışıyor. ???????

"Bir şans daha var mı?" adlı sergi, 10 Şubat 2024'e kadar görülebilecek.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Milli Reasürans Sanat Galerisi 2023-2024 Sezonunu 'Bir Şans Daha Var Mı?' Sergisiyle Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement