Özerk ve Çok Güzel" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Özerk ve Çok Güzel" Sergisi

Özerk ve Çok Güzel" Sergisi

Akbank Sanat'ın 20. yılı onuruna düzenlenen ve 20 çağdaş Türk sanatçısının eserlerinden oluşan "Özerk ve Çok Güzel" sergisi açıldı.

07.01.2014 19:55

Akbank Sanat'ın 20. yılı onuruna düzenlenen ve 20 çağdaş Türk sanatçısının eserlerinden oluşan "Özerk ve Çok Güzel" sergisi açıldı.

Akbank Sanat'ta açılan, küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman'ın yaptığı sergide, Haluk Akakçe, Erdağ Aksel, Ramazan Bayrakoğlu, Ersan Deveci, Gülay Semercioğlu, Nazif Topçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu birçok sanatçının eserleri bulunuyor.

Açılışta AA muhabirine konuşan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, 20 yıl boyunca çağdaş sanatın birçok alanında etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, " Türkiye'de çağdaş sanatın gelişimine destek olduk. 2013 yılında 20. yılımıza girerken bu etkinliklerimizi daha da arttırdık. Bir yıl boyunca önemli sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yaptık. Şimdi de Akbank Sanat'ın 20. yılı biterken Türk Çağdaş Sanat Dünyası'nın çok değerli 20 sanatçısının eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz" diye konuştu.

Serginin küratörü Hasan Bülent Kahraman da, "Kurumsal yapıların olduğu kadar yapısal özelliklerinin de değişmesiyle ortaya çıkan yeni sanat, kendi içinde çok farklı özellikler taşıyor. Sergi, bu farklılığı, 'özerklik' ve 'güzellik' adlı iki temel kavramla kuşatıyor. Özerklik yeni sanatın en çarpıcı niteliklerinden biri. Sergi yeni sanatın bir diğer yapısal özelliği olarak ise 'güzel'i saptıyor" dedi.

Sergiye katılanlar arasında Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de yer aldı.

Açılışı gerçekleşen sergi, 1 Mart tarihine kadar Akbank Sanat'ta izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özerk ve Çok Güzel' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement