Selçuklu Destanı'nın Başrolündeki Kadın: Ay Sultan - Son Dakika
Kültür Sanat

Selçuklu Destanı'nın Başrolündeki Kadın: Ay Sultan

Selçuklu Destanı\'nın Başrolündeki Kadın: Ay Sultan

Kaynağını gerçeğin ta kendisinden alan romanıyla Türk, Osmanlı ve Selçuklu hayranı olan ünlü ABD'li yazar Katharine Branning son kitabı 'Ay Sultan'ı nefes nefese okuyacaksınız

04.11.2014 11:49  Güncelleme: 11:54

Amerikalı ünlü yazar Katharine Branning, 'Bir Çay Daha Lütfen', 'Lady Montagu'nün İzinde Türkiye'ye Mektuplar' isimli kitaplarından sonra; Tanrının isteğiyle tarihi değiştirmek zorunda olduğuna inanan, güçlü ve gururlu bir kadının hikâyesini, özetle Selçuklu Destanının Başrolündeki "Ay Sultan"ın entrika, tutku, ihanet, siyasi çekişmeler ve soğukkanlı hırslarla dolu cüretkâr mücadelesini anlatıyor.

TÜYAP'TA 9 KASIM'DA "İMZA GÜNÜ"

Kaynağını tarihten alan "Ay Sultan" romanıyla Türk okuyucusunun yeniden karşısına çıkmaya hazırlanan Katharine Branning, 9 Kasım 2014 Pazar günü 14:00 – 16:00 arası Tüyap Kitap fuarında okuyucularıyla buluşarak, imza verecek.

İktidar savaşları ve aşkla yazılmış kaderini, 13 Yüzyıl Selçuklusunda olağanca gücüyle taşıyan, aşkla kuşatılmış bir hayat onunki: "Ay Sultan"…

Selçuklu sarayının ihtişamına, tezgâhlanan ihanetlere, korkunç entrikalarından dillenmemiş sevdalara ve son nefese saklanan korkunç itiraflara uzanan fırtınalı yaşamını nefes nefese okuyacaksınız.

"Ay Sultan", tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve onun yazarı Katharine Branning, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir 'Mahperi Hatun' hikâyesini anlatırken, 13. Yüzyılın Anadolu atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor.

1978 yılından beri Türkiye'de, mimari ve süsleme sanatlarına dair saha çalışmaları yapan Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye hayranı olan ADB' li ünlü yazar Katherine Branning, şimdi de yeni kitabı " Ay Sultan" ile Anadolu Tarihi' nin tozlu sayfalarına ışık tutuyor.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Selçuklu Destanı'nın Başrolündeki Kadın: Ay Sultan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement