2 Bin Yıllık Side Antik Tiyatro'da Sanat Festivali Yapılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

2 Bin Yıllık Side Antik Tiyatro'da Sanat Festivali Yapılıyor

2 Bin Yıllık Side Antik Tiyatro\'da Sanat Festivali Yapılıyor

13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin konseriyle başladı.

06.09.2013 00:10  Güncelleme: 19:49

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde gerçekleştirilen ve ülkemizin en prestijli klasik müzik etkinliklerinden biri olan Festivalin açılışını sanat yönetmeni Remzi Buharalı yaptı. Buharalı, Side Festivali’nin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını hatırlatarak bunun Türkiye için bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çekti.


Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ise festivalin ülke tanıtımına büyük katkı sağladığının altını çizdi. Yeni yerel yönetimler yasası ile birlikte dünya kültür turizminde marka olan Side’nin Manavgat’a bağlanarak mahalle statüsüne getirileceğini kaydeden Abdulkadir Uçar, “Side, kültür, tarih, arkeoloji ve sanatın bir arada olduğu nadir bir turizm beldesi. Arkeolojik zenginliğiyle adeta açık hava müzesi konumunda. Umarım festival, yasa ile birlikte kesintiye uğramaz” dedi.


Straus’tan Mozart’a


Açılış konserinde sahne alan Viyana Klasik Orkestrası, antik tiyatroya gelenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Gecede Josef Straus ve M.A. Mozart’ın eserlerinden bale, polka, vals ve marşlar seslendirildi.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat 2 Bin Yıllık Side Antik Tiyatro'da Sanat Festivali Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement