Tamikrest / Önce: Tau - Son Dakika
Kültür Sanat

Tamikrest / Önce: Tau

Mali'nin Kidal kasabasından çıkan Tuareg blues ve western rock grubu Tamikrest, sizlerle...TAU: Dublin doğumlu ve Berlinli Nunutzi ile Venezüelalı proje ortağı Gerald Pasqualin'in saykedelik folk projesi.

31.03.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mali'nin Kidal kasabasından çıkan Tuareg blues ve western rock  grubu Tamikrest, sizlerle...

TAU: Dublin doğumlu ve Berlinli Nunutzi ile Venezüelalı proje ortağı Gerald Pasqualin'in saykedelik folk projesi.

Tamikrest: Sahra çölünün güney batısında bulunan, bitmek bilmeyen taş ve toprakla çevrili kurak bir bölgede, Tuareg kültürünün en önemli simgesi olan Kidal kasabasında kuruldu. Tuareg kadınlarına adadıkları albüm "Chatma" ve geleneklerine özgü müzik tarzları ile Avrupa'da büyük ilgi topladı. Köklü Tuareg müziği ile blues'u birleştiren grup Avrupa'da muazzam bir satış grafiği yakaladı. Takip eden yıllar boyunca ABD, Kanada ve Avrupa'da Tuareg blues müziğinin Tinariween ile birlikte öncülerinden oldu.

TAU: Doğallıktan ve şamanik deneyimlerden yola çıkarak kuruldu. Ekim 2016'da Berlin'de "TAU TAU TAU"yu yayımladı. Albümde Siouxsie and the Banshees'den Knox Chandler, Tindersticks'ten Earl Harvin ve Miss Kenichi gibi müzisyenlerle birlikte kaydedilen şarkılar yer aldı. Albümde Kuzey Amerika'nın spiritüel müziğinin yansımaları ile İran'ın mistik ve Sufizm yansımaları dikkat çekti.  Grup, saykedelik folk akımını Güney Amerika ayavaska seromonileri ile birleştirdiği, son derece hipnotik performanslarıyla hayranlık uyandırıyor.

Tamikrest: Reverblü gitarlar, uzun bas partisyonları, Kel Tamashek dilinde vokaller, çölün sonsuzluğu ve Tuareg halkının başkaldırısını anlatan hikayeleri ile birlikte Desert Blues ve Western Rock derlemeleri.

TAU: Farklı pick-up'larla elde edilmiş gitar sesleri, hipnotik Güney Amerika ritimleri ve İrlanda ozan geleneği, rock ve saykedelik ile buluşuyor.

*Biletinizin barkodunu  aplikasyonu ile okutup puan kazanmayı unutmayın.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beyoğlu

Mekan : Salon İKSV

Mekan Adresi : Sadi Konuralp Caddesi No: 5

Başlangıç Saati : 31.03.2017 22: 00: 00

Bitiş Saati : 31.03.2017 23: 45: 00

Kategori : Tamikrest/ Önce: TAU

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Tamikrest / Önce: Tau - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement