Ustrumca Karnavalı'na yoğun ilgi - - Son Dakika
Kültür Sanat

Ustrumca Karnavalı'na yoğun ilgi -

Makedonya'da baharın başlangıcını simgeleyen geleneksel Ustrumca Karnavalı, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

02.03.2014 14:09

Makedonya'da baharın başlangıcını simgeleyen geleneksel Ustrumca Karnavalı, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca'da asırlardır düzenlenen karnavalın resmi açılış törenine, aralarından Türkiye'den grupların da bulunduğu 2 bin 500 maskeli katıldı. Maskeli geçiş töreninde, en yoğun ilgiyi ise Türkiye'den ''YAFEM'' ve Sırbistan'dan ''Amadeus'' grupları gördü.

Karnaval kapsamında, en başarılı maskeli gruplara, farklı kategorilerde toplam 24 ödül dağıtılacak. Ustrumca Karnavalı, 5 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Makedonya'da her yıl yapılan ve Trimeri inancı ile bağlantılı olan Ustrumca Karnavalı hakkındaki en eski bilgiler, 1670 yılında bu şehri ziyaret eden Evliya Çelebi'nin Seyehatname'sinde yazdıklarına dayanıyor. Asırlardır süren karnaval, özellikle 1990'lı yılların ardından daha geniş bir katılımla kutlanmaya başlandı.

Ustrumca Karnavalı\'na yoğun ilgi -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ustrumca Karnavalı'na yoğun ilgi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement