Ahmet Kaya'nın Saldırıya Uğradığı Görüntüler Yayınlandı - Son Dakika
Magazin

Ahmet Kaya'nın Saldırıya Uğradığı Görüntüler Yayınlandı

Ahmet Kaya\'nın Saldırıya Uğradığı Görüntüler Yayınlandı

Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Kaya ile ilgili sözleri üzerine medyada yeni bir tartışma başladı.

21.11.2013 15:49  Güncelleme: 12:14

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısında "Gezi'de bize saldıranlar kimse, o gün Ahmet Kaya'ya saldıranlar da onlardır' ifadesi Magazin Gazetecileri Derneği'nin 12 Şubat 1999'daki ödül töreni gecesinde, sanatçı Ahmet Kaya'nın bazı davetlilerin saldırısına uğramasını yeniden gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan'ın bu açıklaması üzerine medyada bazı sanatçılar günah çıkarırken beraberinde eleştirilere de getirdi.

AHMET KAYA'YA SALDIRI GECESİ

Ahmet Kaya, 10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel kongre salonunda düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi sanatçısı ödülünü aldı ve ödül konuşmasında, "Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği'ne, Cumartesi Anneleri'ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: "Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum." dedi.

"KİMLİĞİMİ KİMSE ELİMDEN ALAMAZ"

Bunun sözleri üzerine davetlilerin bir kısmı tepki gösterip, küfür etmeye ve kendisine çeşitli eşyalar fırlatmaya başladılar. Gelen tepkiler üzerine Kaya, "Ben güzellikler ve dostluklar adına söyledim. Ama benim kimliğimi kimse elimden alamaz. Yıllarca bunu söyledim. Kürt ve Türk halkları kardeştir. Yıllarca bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunduğumu söyledim. Binlerce yıl daha bölünmeyeceğini savunuyorum ama Kürt realitesini sahiplenmek ve kabul etmek zorundadır bu ülke. Bunu da söylüyorum." diye sözlerine devam etti. Olayların büyümesi üzerine MGD görevlileri, Ahmet Kaya'yı kongre salonundan dışarı çıkardı.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'E DİKKAT

Görüntülerde sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün Serdar Ortaç'ın sahneye çıkıp 10. Yıl Marşı'nı okumasıyla birlikte oturduğu yerden kalkarak alkışla tempo tutması dikkat çekiyor. Ahmet Kaya'nın slaondan çıkarken yanındakilere panik halinde 'Gülten nerede' şeklinde bir soru yöneltmesi de dikkat çeken bir başka detay oldu.


Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Ahmet Kaya'nın Saldırıya Uğradığı Görüntüler Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement