Altı Sosyetik Kadının Sofraları Bu Kitapta - Son Dakika
Magazin

Altı Sosyetik Kadının Sofraları Bu Kitapta

Altı Sosyetik Kadının Sofraları Bu Kitapta

İlk yemek kitabı 'Bir Lezzettir Hayat' büyük ilgi görünce ikinci kitabı 'Hayat Dolu Sofralar'ı piyasaya çıkaran Tülin Doğruer; sunumun, yemeğin kendisi... .

15.08.2011 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk yemek kitabı 'Bir Lezzettir Hayat' büyük ilgi görünce ikinci kitabı 'Hayat Dolu Sofralar'ı piyasaya çıkaran Tülin Doğruer; sunumun, yemeğin kendisi kadar önemli olduğunu söylüyor.

GELİRİ ÇOCUKLARA

Doğruer; romantik, klasik, Osmanlı, minimalist, bohem ve pratik adı altında altı bölümde hazırladığı kitabında, farklı stilleri ile tanınan cemiyet hayatının altı ünlü ismini de sofraları ile konuk ediyor. Kitapta; Siren Ertan Çarmıklı, Demet Sabancı Çetindoğan, Zeynep Fadıllıoğlu, Çiğdem Simavi, Didem Çapa ve Begüm Şen; evlerinde kurdukları sofra düzenlerini, Doğruer'in lezzetleri ile birleştiriyor. 'Hayat Dolu Sofralar'ın satışından elde edilecek gelirin yüzde 50'si Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne bağışlanacak.

EN SEVİLEN ANNE YEMEKLERİ

Elif Ayla'nın imzasını taşıyan 'En Güzel Misafir Sofraları'; Türkiye'nin şehir şehir en sevilen yemeklerini bir araya getiriyor. Elif Ayla kitabını yazarken nasıl bir çalışma yaptığını söyle anlatıyor: "Misafir Sofraları'nda; Gaziantep ve yuvalama, İzmir ve zeytinyağlılar ya da Balıkesir ve höşmerim gibi akla ilk gelen yemekler yer almıyor. Kitabı hazırlarken eşi dostu aradık 'Senin memleketinin hangi yemeği sana en çok anneni hatırlatıyor?' diye sorduk. Her şehirde yapılan en güzel anne yemeklerinin tariflerini verdik. Dolayısıyla bu kitaptaki yemekleri; restoranlarda ve kebapçılarda bulmak kolay değil. "

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Altı Sosyetik Kadının Sofraları Bu Kitapta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement