Ben İçgüveysi Olmak İstemem - Son Dakika
Magazin

Ben İçgüveysi Olmak İstemem

Ben İçgüveysi Olmak İstemem

ATV dizisi 'Bugünün Saraylısı'nda 'Atıf' karakterini canlandıran Mehmet Mehmedof, evlilikle ilgili "Asla içgüveysi olmazdım." şeklinde konuştu.

14.01.2014 06:03  Güncelleme: 08:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Mehmet Mehmedof. ATV'de yayınlanan 'Bugünün Saraylısı' adlı dizide 'Atıf' karakterini canlandırıyor. Mehmet Mehmedof, oyunculuk kariyerini ve 'Bugünün Saraylısı' dizisini anlattı...

Bugüne kadar hangi dizilerde oynadınız?

Bulgaristan'dan 1989 yılında geldim. İlk kez altı yıl önce Özen Yula ile tanıştım ve onun yönlendirmesiyle konservatuvara girdim. 'Senden Başka', 'Elif', 'Bahar Dalları' ve 'Kalbim Dört Mevsim' isimli dizilerde oynadım.

'ATIF' ZAYIF BİR KARAKTER

Canlandırdığınız 'Atıf' karakterinden bahseder misiniz?

Turizm otelcilik mezunu olan 'Atıf', soylu bir ailenin kızı olan 'Feride' ile tanışıyor. Hırslı bir adam olan 'Atıf' bu fırsatı kaçırmıyor ve içgüveysi olarak aileye giriyor. Ancak içgüveysi olduğu için sürekli kendini ispatlamaya çalışıyor. Kısacası 'Atıf'; zayıf ve zaafları olan bir adam.

Peki siz, dizideki gibi içgüveysi olmak ister misiniz?

Asla içgüveysi olmazdım. Bir evliliğin baskı altında ve hesapkitap işleriyle yürüyeceğine inanmıyorum.

'Atıf' kötü bir karakter mi?

Aslında her şeyin bir sebebi var. Öncelikle 'Atıf'ın böyle davranması için nedenleri var. İçgüveysi olmasından dolayı psikolojisi bozuk. Ayrıca kendisini aileye kanıtlayıp kısa yoldan başarıya ulaşmak istiyor. Gördüğümüz kadarıyla kötü bir karakter ama onun açısından bakarsan, nedenleri olan ve kendi özünde iyi bir karakter. Ancak 'Ayşen'e tecavüze kalktığı sahne, onun ne kadar zayıf bir karakter olduğunu gösteriyor.

TÜRK İNSANI DUYGUSAL

Tecavüz sahnesinden sonra sokaktaki insanların size olan tepkisi nasıldı?

Açıkçası kötü. Çok kötü laflar duydum; 'Pislik, şerefsiz' gibi... Kötü bir karakterin asla seyirciye sevdirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Sizce Türk halkı en çok hangi karakterleri seviyor?

Türk insanı çok duygusal. Bu yüzden de kötü duruma düşen karakterleri sever. Kötü olan karakter, kötü duruma düştüğünde sempati duyabilir.

'Atıf'ı canlandırırken nerelerde zorlandınız?

'Atıf' bana çok uzak bir karakter. Senaryoyu okuduğumda bile şaşırıyorum; 'Nasıl bu kadar uç düşünebiliyor?' diye. Bu karakter, beni inanılmaz zorluyor. İlk bölümün ardından kolay oynamaya başladım. Çünkü her insanın içinde iyi, kötü, huysuz, kıskanç; her şey vardır. İyi oyuncunun görevi; bunlardan karaktere yakın olanı çıkartmaktır.

YURT DIŞINDA OYNAMAK EN BÜYÜK HAYALİM

Oyunculukla ilgili hedefleriniz var mır?

Tabii ki her oyuncu gibi ben de yurt dışında oynamak ve kendimi göstermek istiyorum. Sadece Türkiye'yle sınırlı kalmak istemem ama kısmet. Her oyuncu için yazılmış bir rol vardır. Başarılı olmak için sabırlı olup beklemek gerekiyor.

Siz dizi izler misiniz?

Ben fazla Türk dizisi izlemiyorum, daha çok yabancı dizileri takip ederim. Bence yabancı diziler daha gerçekçi çekiliyor. Son yıllarda Türk dizileri yurt dışında çok ivme kazandı. Bunun nedeni de son dönemde yapılan yatırımlar.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ben İçgüveysi Olmak İstemem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement