En Büyük Hayalim Bir Erkek Çocuktu - Son Dakika
Magazin

En Büyük Hayalim Bir Erkek Çocuktu

En Büyük Hayalim Bir Erkek Çocuktu

Mustafa Denizli'nin kızı Selin Denizli Burnaz; bir yıl önce Abdullah Burnaz ile evliliğinden, oğlu Mustafacem'i dünyaya getirdi.

08.05.2013 06:03  Güncelleme: 08:27

Futbol dünyasının ünlü ismi Mustafa Denizli'nin kızı Selin Denizli Burnaz; bir yıl önce Abdullah Burnaz ile evliliğinden, oğlu Mustafacem'i dünyaya getirdi. Çocukluğundan bu yana bir erkek evlat sahibi olmayı hayal ettiğini söyleyen Burnaz; anne olduktan sonra ilk kez Şamdan Plus dergisinden Zeynep Güler Ceylan'a konuştu...

Evlenmeden önce anneliğe bakışınız nasıldı?

Küçük bir kızken anneme "Evlilikle ilgili bir hayalim yok ama benim bir oğlum olacak" demiştim. Bir erkek çocuk, çok büyük hayalimdi. Fakat evliliğe hoş bakan biri değildim. Dolayısıyla o süreç uzuyordu. Ancak çocuk, evliliği güzel kıldı. Tanrı da gönlüme göre verdi.

BİLDİKLERİMİ UNUTTUM

Planlı bir hamilelik miydi sizinki?

Evet, planlıydı. 31 yaşında evlendim ve 34 yaşında anne oldum. Hayalim olan erkek çocuğu hemen istedim.

Hamileliğinizi öğrendiğinizde neler hissettiniz? Evlendikten altı ay sonra çeşitli hamilelik kitapları okuyup programlar izlemeye başladım. Bana "Hamilesin" dediklerinde, bir anda "Eyvahlar olsun" dedim. "Ne giyeceğim, ne yiyeceğim, güneşe çıkmalı mıyım?" diye paniğe kapıldım. Selin'in yerine, 15'inde bir kız çocuğu geldi. Tüm bildiklerimi unuttum. "Oğlum, ben senin annenim, seni bekliyorum" deyip ağlıyordum.

32 KİLO ALDIM

Hamilelik süreci nasıl geçti? İlk aylarda sizi en çok ne zorladı?

Şükretmeyi; evliliğim, hamileliğim ve çocuğumla öğrendim. Doktorum Senayi Aksoy, baştan beri beni kilo konusunda uyarmıştı. Hep "Selin, çok hızlı kilo alıyorsun, yapma" diyordu. Hayatı boyunca benim gibi sporla, diyetle, fiziksel görüntüsüyle inceden takık olan kadınlar; o süreçte salabiliyor. Ben de her şeyi bıraktım ve sadece "Hamileyim" dedim. Bu nedenle hamileliğimde 32 kilo aldım. Zaten ilk iki ayda 11 kilo almıştım.

Şu an çok iyi görünüyorsunuz...

Bir yılda 27 kilo verdim. Hamilelik sonrası 'Kilo veremeyeceğim' korkusu yaşadım. Zaten acemi bir anne ve acemi bir şişmandım! Neyse ki vücudum bana ihanet etmedi.

Nasıl verdiniz kiloları?

Sekiz ay hiç kilo veremedim, sonra kendi yemek rutinime dönünce kilo vermeye başladım. Üç öğün sağlıklı beslenen biriyim.

EŞİM DE DOĞUMA GİRDİ

Kucağınıza verdikleri anda neler hissettiniz?

Çok anaç bir kadınım; köpeklerime de çocuklarımmış gibi bakardım. Bir çıktı ki sapsarı bir bebek; hemen bana verdiler "Annem, hoş geldin" dedim ve gözyaşlarına boğuldum. Kocam da girdi doğuma. Karnı ağrısa vasiyetini yazan Apo, cesaretle doğuma girdi ama doğum başlayınca bembeyaz oldu.

İkinci bebeği düşünüyor musunuz peki?

Evet, bir kızım olsun istiyorum. İkinci çocuğu kendimden ziyade, evladım için istiyorum çünkü bir kardeş Mustafacem'e bırakabileceğim en büyük miras.

OĞLUMUN SAHİCİ BİR ADAM OLMASINI İSTİYORUM

Anne olmakla ilgili bir kitap yazmak ister misiniz?

İnsan bu kadar gerçek bir şey yaşayınca, kelimelere dökmek çok zor oluyormuş. İnşallah yazabilirim bir şeyler. Ben oğlumun doğa, vatan ve aile sevgisini benimsemesini istiyorum. Onun duygu adamı olmasını, sokak çocuğu olmasını istiyorum. Sahici bir adam olsun. Şırnak'ın bir köyüne aynı sevgiyle gitsin istiyorum.

Eşinizle babanız; oğlunuz olacağını duyunca nasıl tepki verdi?

Apo'nun içinden bir canavar çıktı, mutluluktan uçtu. Kocam, zaten bir kızı olduğu için bir oğlu olmasını çok istiyordu. Babam ise kızım da olsa yine çok mutlu olurdu.

ANNE SIFATINI ALMIŞIM DAHA NE İSTEYEBİLİRİM Kİ?

Mustafacem ismini kim seçti?

Babam çok önceden prova yapmıştı ve adını dualarla okudu kulağına. Mustafa ismi küçüklüğümden beri benim hayalimdi. Rahmetli kayınpederimin ismi ise Cemali. Kendisinin ruhunu anmak istediğimiz için Cem ismini verdik. Biz bu konuda geleneksel davrandık; bir tarafım çok gelenekçidir. Duygusal biriyim ve böyle bağları severim.

Aslında ilk Anneler Günü'nüzü oğlunuz bir aylıkken kutlamıştınız, değil mi?

Evet ama ilk Anneler Günü'mden pek bir şey anlamadım. Mustafacem çok küçüktü. 10-15 günlük bir anneydim. Eşim bana hediye aldı ama ben zaten en büyük hediyeyi almıştım oğlumun doğumuyla. Bu yıl da hiçbir sürpriz beklemiyorum. Zaten adımın önüne anne sıfatını almışım, daha ne isteyebilirim?

Oğlunuzun ilk kelimesi 'anne' mi oldu?

Önce 'baba' dedi ama daha komiği; maç seyrederken ona "Bak dede" diyorum. Telefonda da "Dede arıyor" diyorum. Şimdi telefonu ve maçı ne zaman görse "Dede" diyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin En Büyük Hayalim Bir Erkek Çocuktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement