Figüran Yönetmenler! - Son Dakika
Magazin

Figüran Yönetmenler!

Figüran Yönetmenler!

Yönetmenlerin kendi filmlerinde küçük roller alma modasına Faruk Aksoy da uydu.

25.02.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenlerin çektikleri filmlerde figüran olarak boy gösterme modası giderek yaygınlaşıyor. Gerilim filmlerinin usta yönetmeni Alfred Hitchcock'un öncülerinden olduğu akıma ünlü yönetmen Faruk Aksoy da uydu. Aksoy; son filmi 'Fetih 1453'te sur yapımında çalışan bir işçi olarak sinema seyircisinin karşısına çıktı.

OSMAN SEDEN ÖNCÜ OLDU

Gösteri sanatlarında; tanınan birisinin kısa süreliğine rol almasına Cameo deniliyor. Ünlü yönetmenler de zaman zaman kendi filmlerinde kısa süreliğine seyirci karşısına çıkarak, onları şaşırtıyor. Martin Scorsese, Oliver Stone, M. Night Shyamalan da filmlerinde figüran rollerini oynamayı seviyor. Filmlerinde kendisine küçük roller veren efsane yönetmen Osman F. Seden de bu akımın Türkiye'deki öncüsü... Seden '100 Numaralı Adam' filminde 'patron', 'Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?'de 'bankacı' oldu. Mahsun Kırmızıgül ve Zeki Demirkubuz da çektikleri yapımlarda ufak rollerde boy gösteren yönetmenlerden... Demirkubuz 'Kader' filminin kavga sahnesinde kısa süreliğine görünüyor. Kırmızıgül ise genel yönetmenliğini üstlendiği, atv'de yayınlanan 'Hayat Devam Ediyor' adlı dizide kahvede tavla oynayan bir adamı canlandırdı.

HITCHCOCK 66 FİLMİNİN 37'SİNDE ROL ALDI

Usta yönetmen Alfred Hitchcock; 66 filminin 37'sinde, ortalama süresi 4.5 saniyeyi bile geçmeyen görüntülerde seyirci karşısına çıktı. Hitchcock filmlerinde kimi zaman otobüs bekleyen, kimi zaman köpeklerini gezdiren bir adamı oynadı. İlk olarak 'Platoon' isimli filmde rol alan yönetmen Oliver Stone ise, son olarak 'Borsa-Para Asla Uyumaz' filminde hissedar rolünde boy gösterdi. Yönetmen M. Night Shymalan ise 'Köy', 'İşaretler ve '6. His' filmlerinde rol adı.

OYUNCU GELMEYİNCE 'NEVROTİK KOCA' OLDU

Dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese bugüne kadar çektiği sayısız filmin 12'sinde sesiyle veya görüntüsüyle yer alıyor. Ama Scorcese ilk ciddi oyunculuk deneyimini, yönetmenliğini üstlendiği 'Taxi Driver' filminde yaşadı. Usta yönetmen; filmde 'kendisini aldatan eşini takip eden nevrotik koca' rolünü canlandıracak oyuncunun sete gelmemesi nedeniyle, o rolü kendisi oynamak zorunda kaldı. Ama gösterdiği kısa performans büyük övgü aldı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement