"Kanada'da Aklımı Kaybedecektim" - Son Dakika
Magazin

"Kanada'da Aklımı Kaybedecektim"

"Kanada\'da Aklımı Kaybedecektim"

Hayat Devam Ediyor dizisinde Bekir karakterini canlandıran Ali Barkın'ın ilginç kariyeri herkesi şaşırtıyor.

06.01.2013 06:02  Güncelleme: 09:34

atv ekranlarında yayınlanan 'Hayat Devam Ediyor' dizisinde 'Bekir' karakterini canlandıran Ali Barkın, mühendislik eğitimi aldıktan sonra Kanada'daki Vancouver Film School'da burslu eğitim gördü. Bir dönem bulaşıkçılık ve garsonluk da yapan Barkın'la oyunculuk serüvenini konuştuk.

OYUNCULUK HEDEFTİ!

İnşaat mühendisliğinden oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde eğitim görmekteyken, okulda ve okul dışındaki özel tiyatrolarda sahne ile tanıştım. Benim için oyunculuk sahnede başladı. Mühendislik eğitimimi tamamladıktan sonra, oyunculuk eğitimi almak için Kanada'ya Vancouver Film School'a gittim. Daha sonra mühendislik de dahil olmak üzere çeşitli işlerde mecburen bulunmakla birlikte, asıl hedefim olan oyunculuğa elimden geldiğince sarıldım. Şu an bulunduğum noktada sadece bu mesleği icra etme şansına sahibim.

PİŞMAN DEĞİLİM

Kanada'da oyunculuk eğitimi almışsınız. Neden orada oyunculuk yapmadınız?

Evet, hem de burslu eğitim aldım. Mezuniyetimin ardından da bir menajerle anlaşıp işe başlamıştık aslında ama orada, sallantılı bir dönem geçirdim ve akıl sağlığımı kaybetmeye başladığım hissine kapıldım. Türkiye'deki aileme ve dostlarıma tutunmam gerektiğini düşündüm ve geri döndüm. Türkiye'ye geldikten sonra da Duygu Başara Ajans'la çalıştım.

Bakü'ye inşaat işi için gidecekken, diziye dahil olmuşsunuz. Peki, hiç pişmanlık yaşadınız mı?

Kesinlikle hayır. Bakü'deki işimi, ekonomik sıkıntılardan dolayı kabul etmiştim. Yalnızca, bana o işi ayarlayan okul arkadaşıma verdiğim sözü tutamamanın mahcubiyetini yaşadım.

'HAYAT DEVAM EDİYOR' BENİM DÖNÜM NOKTAM

'Hayat Devam Ediyor' dizisinin hayatınızın dönüm noktası olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet. 'Hayat Devam Ediyor', benim için mesleki anlamda bir dönüm noktası oldu.

'Bekir' para kazanma hırsıyla hareket ediyor. Kardeşi ünlü olma isteğine kapıldı. Ailenin İstanbul'a geldikten sonra yaşadıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aile alışkın olmadığı bir çevrenin içinde, mecburi bir çözünmeye uğradı. Bu durum birbirlerine sımsıkı sarılmaları gerektiğini gösterdi

NAİFLİĞİ YOK OLDU!

'Bekir' zor zamanlar geçiriyor. Siz, onunyaşadıkları konusunda ne diyeceksiniz?

'Bekir', hikayenin başında her yeri nasır tutmuş, duygusal bir çocuktu. Ne yazık ki, yeni çevresi onun naifliğini alıp götürdü. Bekir, kötüyle savaşmanın tek yolunun kötülük olduğu yanılgısına düştü.

BULUNDUĞUM YERDEN ÇOK MEMNUNUM!

Mühendislik yapmak varken riske girerek farklı bir alanda var olmaya çalışmak riskli değil mi?

"Mühendislik yapmak varken..." cümlesi, benim için geçerli değil. Oyunculuk yapmak varken; garsonluk, bulaşıkçılık yapmak durumunda da kaldım. Bu meslekleri, birbirleriyle kıyaslamak adına söylemiyorum. Hepimizin mutluluğu aradığı yer farklı. İnsanlar, mesleklerini kendi iradeleriyle seçmeli. Yalnızca bu şekilde mutlu olabiliriz. Gönül isterdi ki tüm meslek erbaplarının eşit sosyal hakları olsun ama ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil. Bu yüzden herkes risk almalı.

HAYALLERİM VAR!

Peki, şimdi hayal ettiğiniz noktada mısınız?

Hayal ettiğim bir yer yok aslında ama bulunduğum noktada çok mutluyum. Ama mesleki anlamda deneyimlemek istediğim çok şey var... Bunlar da bir ömre sığmaz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Kanada'da Aklımı Kaybedecektim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement