Mir Ağa, İntihar Edecek mi? - Son Dakika
Magazin

Mir Ağa, İntihar Edecek mi?

Mir Ağa, İntihar Edecek mi?

Türkiye'nin ilk Kürtçe drama dizisi Siya Mem-u Zin'in 10. bölümü bu akşam TRT6 ekranlarında!

30.04.2012 11:31

BU BÖLÜM, İZLEYENLERİ EKRANA KİTLEYECEK

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şair Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan 'Siya Mem û Zîn' (Mem-u Zin'in gölgesinde) adlı dizinin 10. bölümü bu akşam saat 20.15'de TRT 6 ekranlarında olacak.

Türkiye' de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip olan, TRT6'nın en çok izlenen dizisi Siya Mem-u Zin'in 10. Bölümü izleyenleri ekrana kilitleyeceğe benziyor.

Mem-u Zin filminde söylediği türkülerle insanların gönlünde yer edinen Fırat Başkale, Siya Mem-u Zin dizisinde de söylediği türkülerle izleyicinin gönlünü yeniden fethediyor.

'MİR'İN ACI GÜNÜ

9. bölümde, Mem ile Mir Ağa'nın oğlu Gurgin maden de çalışırken Beko'nun madene yerleştirdiği bombanın patlaması üzerine Gurgin'in cansız bedeninin çıkması başta babası Mir Ağa olmak üzere herkesi yas'a boğar. Gurgin ölmek üzereyken, Maden'den sağ kurtulan Mem'den babasına vermesini istediği emanet, yerine ulaşacak mı? Oğlunun ölümüne daha fazla dayanamayan Mir Ağa şakağına dayadığı silahı ateşleyecek mi ? 10. bölüm de Mir Ağa'nın kendisini vurup vurmayacağı ise merak konusu olacağa benziyor.

Heyecanla beklenen dizinin 10. bölümünü bu akşam 20.15'de TRT 6 ekranlarında olacak.

'EFSANENİN GÖLGESİNDE BİR AŞK HİKAYESİ'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser, adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor. Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

'DİZİ HER HAFTA PAZARTESİ AKŞAMI SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR'

Yönetmenliğini Yusuf Güven'in yaptığı dizi de Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Özlem Maden, Asuman Yolcu, Aysun Güven, Abdulkadir Kırıcı, Hakan Kara, Salim Kadıcık, Bekir Felhan, Cengiz Toprak, Sultan Demirci, Abdullah Alur, Hüseyin Yaşar, Türkan Kılıç, Evin Şahin Salgut, Gıyasettin Uçun, Mehmet Nesim Aslancı rol alıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 kanalında seyircisiyle buluşacak.Dizi de Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu,mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Mir Ağa, İntihar Edecek mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement