Nafaka Alan Erkekler - Son Dakika
Magazin

Nafaka Alan Erkekler

Nafaka Alan Erkekler

Ünlüler dünyasındaki son boşanma davalarına erkeklerin kadınlardan tazminat ya da nafaka talep etmeleri damga vuruyor.

14.04.2012 06:03  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmişte erkeklerin boşanma davasında tazminat ya da nafaka talep etmeleri söz konusu bile değilken artık çok doğal bir hale geldi.

Toplum tarafından ayıp sayılan bu talebin sözünü dahi edemeyen erkekler, artık bu tabuyu yıktı. Eşinden boşanmak isteyen erkek, tazminat ve her ay düzenli ödenmesi için nafaka talebiyle mahkemeye başvuruyor. Boşanma dilekçelerinde daha önce sıkça kullanılan 'şiddetli geçimsizlik' ibaresinin yerini ise 'Eşim beni aldattı' almaya başladı. Geçen hafta oyuncu Özge Özberk'in eşi Hayim Sadioğlu, 'aldatıldığı' gerekçesiyle boşanma davası açarak 500 bin lira tazminat, 4 bin lira da aylık nafaka istemesiyle konu yeniden gündeme geldi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Yaşanan bu gelişmeyi, evlilik danışmanı İlkim Öz "Erkekler artık sorumluluk almaktan kaçınıyor. 'Eşim çalışsın ve bana baksın' görüşü hakim. Erkekler feminenleşiyor" diye değerlendirirken ilişki uzmanı Seda Diker "Erkekler artık kadınlaşmaya başladı. Kadınların gücünden faydalanmaya çalışıyorlar. Toplumsal olarak iyi bir sürece girmiyoruz" dedi. İlişkilerde hızla artan ihanet konusunda Seda Diker "Bunun nedeni kadınların her yerde bedenini kolayca açıp kendilerini erkeklere sunması. Erkek derinleşmek istemiyor" derken İlkim Öz'ün bu konudaki yorumu ise şöyle: Günümüzde erkekler aldatmayı normal bir süreç olarak görmeye başladı. Aralarında bunu normal görüp öyle yaşıyorlar.

HAKAN URAL ŞAŞIRTTI

13 yıl önce Hakan Ural'ın; iki çocuğunun annesi Sibel Can'dan boşanırken 350 bin lira tazminat aldığı iddiasıyla başlayan erkeklerin nafaka ve tazminat istemeleri zaman içinde ünlüler dünyasında yaygınlaştı. Geçen ay şarkıcı Müşerref Akay'ın eşi Emin Atalay mahkemeye başvurarak boşanmak için 900 bin lira tazminat talep etmişti. Nafaka olarak istediği rakam ise 10 bin liraydı. Magazin dünyasını sarsan bir diğer ayrılık haberinin kahramanları ise oyuncu Şahnaz Çakıralp ile Prof. Dr. Murat Öncel oldu. Geçen yıl Beşiktaş'taki Four Seasons'ta görkemli bir düğünle evlenen çift, balayı için Meksika'daki Cancun Adaları'nda balayı yapmıştı. Ama mutlulukları uzun sürmedi. Murat Öncel nikahtan 5 ay sonra boşanmak için mahkemeye başvurmuştu. Bunun üzerine Çakıralp, eşinin kocalık görevlerini yerine getirmediğini iddia etmişti. Bu suçlamalara kızan Öncel, İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurup "Hakkımda bir eşcinsel demediği kaldı" diyerek 1 milyon lira tazminat talebinde bulunmuştu. Defne Samyeli ile mimar Eren Talu'nun 11 yıllık evliliği de 2009'da 'ihanet' iddiasıyla noktalanmıştı. İki kızları olan çiftin arasındaki karşılıklı suçlamalar uzun süre devam etmişti. Talu, 'çirkin iddialarda' bulunduğunu öne sürdüğü eşinden 500 bin lira tazminat istemişti.

DAVALARI SÜRÜYOR

Bir başka örnek de geçen yıl eşi Yurdal Sert'in Bodrum'da bir kadınla kendisini aldattığını öğrenince soluğu mahkemede alan sosyetik güzel İvana Sert. Ne var ki çiftin karşılıklı suçlamaları yüzünden dava boyut değiştirmişti. Yurdal Sert; eşinin, yakın arkadaşı Hatem Yavuz'la kendisini aldattığını öne sürüp 10 milyon lira tazminat isteyerek herkesi şaşırtmıştı. Daha sonra yaptığına pişman olan işadamı, İvana Sert'i barışmaya ikna edememişti. Anlaşmalı olarak ayrılmaya çalışan ikilinin boşanma davaları halen sürüyor.

İHANET İDDİASI İLE BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Pis Yedili' dizisinde rol alan Özge Özberk, eşi Hayim Sadioğlu'nun geçtiğimiz hafta ihanet iddiasıyla açtığı boşanma davasıyla şoke olmuştu. Sadioğlu, oyuncuyu eve geç gelmekle ve erkeklerle telefonda mesajlaşmakla suçlamıştı. 5 yıllık eşinin 2 yaşındaki oğlu Leo'nun velayetinin yanı sıra 4 bin lira tedbir nafakası ve 500 bin lira tazminat istediğini öğrenince yıkıldığını gizlemeyen oyuncu "İddialar beni şoke etti. Nefesim kesildi, krize girdim" demişti. Suçlamaları kabul etmeyen Özberk, büyük konuşmayıp oğlu Leo için fevri kararlar almayacağını belirtti.

BABANIN İSYANI

Özge Özberk'in babası Ünsal Özberk, damadının para peşinde olduğunu öne sürerek "Çalışmayan bir erkek, 'Eşim eve geç geliyor, çok çalışıyor, benimle ilgilenmiyor, bana ihanet ediyor' deyip 500 bin lira tazminat ve eşinin mal varlığının yarısını istiyor. Özge'nin 18 yıllık emeğini istiyor. Bu ne kadar doğru? Biz sonuna kadar kızımızın yanında olacağız" dedi.

İLKİM ÖZ/ PSİKOLOG, EVLİLİK VE AİLE DANIŞMANI

SORUMLULUK DUYMUYORLAR

Erkeklerin sorumluluk duygusu çok yetersiz. "Eşim çalışsın, bana baksın" düşüncesi hakim. Erkekler, "Kadın bana yük olmasın, mümkünse onun imkanlarından faydalanayım" diyor. Amerika'da yapılan araştırmalar gösteriyor ki; erkekler giderek feminenleşiyor.

KİŞİLİĞİ YOK OLUYOR

Sorumluluktan kaçan; eşi ondan daha çok kazanıyorsa boşanırken nafaka isteyen erkekler türedi. Aslında bu durum; kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla alakalı. Özellikle erkek işsizse, hakimler nafaka ve tazminat taleplerini çok normal karşılıyor; bu da kadın-erkek eşitliğine bağlanıyor. Erkeğin kadınlaşması normal değil. Bedensel gücünden bahsetmiyorum, kişiliğindeki gücü kaybetmesi endişe verici.

SEDA DİKER/ İLİŞKİ KOÇU BİLİNÇALTI UZMANI

ERKEK İNTİKAM ALMAK İSTİYOR

Güçlü kadınların varlığı erkeklerin tazminat ve nafaka talep etmesine neden oldu. Kadının para kazanması erkekte kompleks yarattı. Biliyor ki kadın güçlüyse kendisine yeni bir hayat kurabiliyor. Kadın mutsuzsa evlilikten daha kolay vazgeçebiliyor.

GÜÇ KORKUTUYOR

Erkekler, kadınları kontrol etmek ve intikam almak için para istiyor. Ünlü isimlerin hepsi kendi ayakları üzerinde duran ve erkeklerin kolay kolay ulaşamayacağı kadınlar. Bu da kıskançlığa neden oluyor. Erkekler, kadınlaşıyor; kadınlar ise erkekleşiyor. Yeni nesil sorumluluktan kaçıyor. Oysa eskiden küçük yaşta sorumluluklar verilirdi. Bu da erkeklerin genç yaştan itibaren çalışıp kendi paralarını kazanmalarını sağlardı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Nafaka Alan Erkekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet: Erkeker feminleşmiyor akıllanıyor kadınlar erkekerden aldığı nafakayı bir başka erkek ile yerken utanmıyor ayıp olmuyor da erkek nafaka alınca ayıp oluyor öyle mi? Yasalar kadına suistimal edelebileceği kadar fazla hak veriyor ayrılık durumunda, bu sefer kadın nede olsa para geliyor diyerek ne işe giriyor nede evleniyor erkeğin ömrü hayatı mahfoluyor. Bu yasa elbet bir gün değişecek. Bakalım o zaman ayıptan utanmadan bahsebilecekmisiniz sayın feministler... 0 0 Yanıtla

Advertisement