Öğrenmeye Aç Bir Oyuncuyum - Son Dakika
Magazin

Öğrenmeye Aç Bir Oyuncuyum

Öğrenmeye Aç Bir Oyuncuyum

ATV'nin sevilen dizisi 'Ben Onu Çok Sevdim'de rol alan Burç Kümbetlioğlu, dizi setinde herkesten farklı şeyler öğrendiğini ve bu durumdan çok memnun olduğunu....

27.12.2013 06:02

Rol aldığı tüm dizi projelerinde beğeni toplayan Burç Kümbetlioğlu, kısa süre önce 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinin kadrosuna katıldı. Dizide 'Zafer Yüzbaşı' isimli karakteri canlandıran 1980 doğumlu oyuncu, kariyeri ve oyunculuk hakkında konuştu...

ATV'nin sevilen dizisi 'Ben Onu Çok Sevdim'in kadrosuna dahil oluş sürecinizden bahseder misiniz?

Aslında 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde rol almak için geçen sene görüşmeler yapmıştım. Ben o sırada 'Veda' dizisinde oynuyordum ve sonrasında bir türlü zamanlamamız kesişmedi. Daha sonra dizi yapım ekibi ve menajerim tekrar bir araya geldi ve ben de kadroya dahil oldum.

Mutlu musunuz bu dizinin kadrosuna dahil olduğunuz için?

Evet, içinde olmaktan mutlu olduğum bir proje.

DÖNEM PROJELERİ ÖZEN İSTİYOR

Bu dizi; başrol oyuncusu Mehmet Aslantuğ ile beraber rol aldığınız üçüncü proje...

Mehmet Aslantuğ ile ilk olarak 'Hanımın Çiftliği' dizisinde birlikte çalışmıştık. Daha sonra 'Veda' dizisinde yeniden yollarımız kesişti; çok kısa sürdü zaten proje ve dizi sekizinci bölümde yayından kaldırıldı. Şimdi de 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde yine beraberiz.

Onunla çalışmak nasıl bir deneyim oldu?

İyi bir oyuncu olmanın tek başına bir anlam ifade etmediğini ve karakter sahibi olmanın önemini savunanlardanım. Aslantuğ da böyle oyunculara örnek. Onunla aynı projelerde yer almak benim için büyük bir şans. Ben öğrenmeye aç bir oyuncuyum ve kendisinden ve ekipten öğrendiğim çok şey var.

Birden fazla dönem projesinde oynamış bir oyuncu olarak, bize dönem projelerinin zorluklarından biraz bahseder misiniz?

Dönem projeleri, çok detaylı çalışılması gereken işler. Kostümünden dekoruna, ışığından senaryosuna, rejisinden oyunculuğuna birçok dinamiği içinde barındıran ve özen isteyen çalışmalar.

Peki siz memnun musunuz bu tarz zorlu işlerde yer almaktan?

Benim zoru seven bir yanım var. Bu yüzden memnunum.

Peki sette, bir süre için dizinin geçtiği dönemi yaşamak nasıl bir duygu?

Evet, dediğiniz gibi sete gidince bir anda dizide anlatılan dönemin içinde buluyorsunuz kendinizi. Bu durum hoşuma gidiyor aslında.

İLK BIYIKSIZ ROLÜMDÜ

Dizi Adnan Menderes'in hayatını TV'ye taşıyor. Sizi Menderes'in hayatında en çok etkileyen ne oldu?

Adnan Menderes ile alakalı beni en çok etkileyen durum, ailesinin yaşadığı travma. Çünkü Menderes; başbakan kimliğinin yanı sıra bir baba ve bir eş. Çocukları için, gördüğü muameleye tanıklık etmek dayanılır bir şey değil.

'Zafer' karakteri sizi zorladı mı?

Ben, 'Zafer Yüzbaşı'yı sevdim açıkçası. Duygularını belli etmeyen bir yapısı var. Şu an 'Zafer Yüzbaşı' iyi mi yoksa kötü mü bilmiyoruz; bunu zaman gösterecek. 'Zafer' ekranda ilk bıyıksız oynadığım rolüm oldu.

BİR TİYATRODA ÇALIŞMAYI ÇOK İSTİYORUM

Dizinin kamera arkasında neler yaşanıyor?

Güzel bir set. Güleryüzle karşılandığınız bir ortam, her zaman keyif verir insana. Yönetmeninden ışık ekibine; görüntü yönetmeninden kostümcüsüne, makyözünden kuaförüne, oyuncusundan çaycısına kadar herkes çok sıcakkanlı. Set; tüm ekiple paylaşım için de beslenme alanı benim için. Sonuçta zor şartlarda, yağmurda, karda, soğukta omuz omuza verip ortak bir ülkü için çalışan emekçileriz. Mutlu çalışmalıyız bu sebeple.

Yakında başka projeler var mı?

Levent Semerci'nin yönetmenliğini yaptığı 'Ayhan Hanım' isimli filmimiz Mart ayında vizyona girecek. Bir annenin gözünden 1 Mayıs 1977'yi anlatan başarılı bir proje oldu. Ben filmde 'Timur' karakterini canlandırıyorum. Ocak ayında yeni bir sinema filmi çekimim olacak. Ama şu an bu projeyle ilgili çok fazla fazla bilgi paylaşamıyorum.

Rol almak istediğiniz bir proje var mı peki?

Bir tiyatroda çalışmayı çok istiyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Öğrenmeye Aç Bir Oyuncuyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement