Pencerem Aşka 360 Derece Açık! - Son Dakika
Magazin

Pencerem Aşka 360 Derece Açık!

Pencerem Aşka 360 Derece Açık!

'Yallah Sevgilim' ile iddialı bir dönüş yapan Yonca Evcimik, aşka dair mesajlar veriyor.

20.09.2012 06:03  Güncelleme: 08:18

Yonca Evcimik, yeni şarkısı 'Yallah Sevgilim' ile dinleyicileriyle buluşuyor. Evcimik; Özbek müzisyen Talip Kuliyev'e ait bir şarkıya, Barlas Erinç'in yazdığı sözler ve İskender Paydaş'ın yaptığı düzenlemeyle ortaya çıkan 'Yallah Sevgilim'in herkesi oynatacağını söylüyor. Ünlü şarkıcı, hem yeni şarkısını, hem de rol aldığı çocuk macera filmi 'Kral Yolu: Olba Krallığı'nı, GÜNAYDIN'a anlattı.

'Yallah Sevgilim' bir Özbek şarkısı. Bu parçayı nasıl seçtiniz?

Bana şarkıyı beğenip getiren kişi Hakan Eren. Parçayı dinler dinlemez bayıldım. Aslında şarkının haklarını alalı 1,5 sene oldu ama araya hayvan haklarıyla ilgili çok ciddi bir koşuşturma girince şarkıyı askıya almıştım.

Alaturka bir tarafı var

Kulüplere 'Tatlı Kaçık' gibi çok hareketli bir parça geliyor diyebilir miyiz?

Aynen öyle! Ben de şarkıyı ilk dinlediğimde ikinci bir 'Tatlı Kaçık' geliyor dedim. Bu, Özbek bir şarkı ama içindeki oynak havayı çıkarırsan, parçada bugünün dans sound'u var. İskender'in yaptığı düzenleme ve altyapı, oryantalden çok, modern bir dans parçası ortaya çıkardı. Yine de alaturka bir taraf bıraktık; çok uçmadık.

Şarkıda 'Aşk ister bu yürek' diyorsunuz. Aşk olmadan olmuyor değil mi?

Olmaz tabii; yalnızlık Allah'a mahsus. Aşk, sevgi, paylaşma olmadan hayatın bir anlamı yok. Benim pencerem aşka 360 derece açık. İnsanın annesine duyduğu aşk, işine, doğaya duyduğu aşk, her yerde aşk var. Sadece, kalıcı aşka inanmıyorum artık. Cinsellikle ilgili ilk tutkular, şehvet geçiyor ve başka bir şekle dönüşüyor; çok daha güzel bir sevgiye de dönüşebiliyor. Artık tek eşliliğe de yer kalmadı ama ben tek eşliliğe inanıyorum. Kalbim boşalmadan yerini bir başkasıyla dolduramam.

Maden ocağında klip çektiniz ve erkek dansçılara etek giydirdiniz...

Çok ciddi bir hazırlık yaptık; koreografi çalıştık. Kostümleri Tanju Babacan hazırladı. Dans işini çok ciddiye alıyorum ve dans etmeyi çok seviyorum. Dansçılar konusunda da çok özen gösteriyorum. Türkiye'de dansçılar süs gibi kullanılıyor. Allah aşkına, herkes dans etmek zorunda değil! Sting dans ediyor mu? Dünya starlarının yanında dansçılar varsa, şarkıcı da dans ediyor. Bizde son zamanlarda herkes sahnede şov yapma peşinde ama şarkıcının dans ettiği yok. Üstelik düzgün koreografi hazırlanmadan dansçılarla sahneye çıkılıyor. Bana komik geliyor, anlayamıyorum.

yine

YONCİMİK OLDUM

Madonna ile sık sık kıyaslandınız. Kimlerin sahne şovlarını beğeniyorsunuz?

Neyse ki, Madonna kıyaslamasını üstümden atalı çok oldu; onu başkalarına devrettim. Sahne şovu dendiğinde akla en başta Michael Jackson ve Madonna geliyor. Ayrıca Christina Aguilera, Beyonce, Jennifer Lopez gibi kendisi de dans eden yıldızları seviyorum.

'Kral Yolu: Olba Krallığı' filminde bir rüya perisini canlandırıyorsunuz...

Filmde yine 'Yoncimik' oldum. Komik bir periyim ve başroldeki çocukların fantastik dünyayla aralarındaki köprüyüm. Tüm sahnelerimi 'green box' önünde çekmek beni çok zorladı. Film, Mersin'deki kazılarda çıkan zenginlikleri, fantastik yolla çocuklara anlatıyor.

#Sayfa#

AJDA BENİM GİBİ DANS EDEMEZ

Sezen Aksu sizin için "İmkan olsa Madonna'dan ileride olurdu" demişti. Sizin koreografilerinizle Türk şarkıcıların dans edebileceğine inanıyor musunuz?

Sezen Aksu, onu 1993'te söylemişti. Bir ay diyordum ama şimdi bana 15 gün verin; o ekiple hazırlık yapayım; sahneden onu çıkarın, beni koyun fark göremezsiniz. Bu konuda kendimden çok eminim ama ben bunu söyledikten sonra, nasıl oldu da Ajda Pekkan ve Ziynet Sali de buna benzer iddialarda bulunabildi, aklım almıyor. Ajda Pekkan'a saygım sonsuz ama Ziynet Sali de dahil kimsenin öyle dans edebileceğine inanmıyorum.

HAYVAN BARINAKLARI YETERSİZ

Hayvanlar için 'Varolmak Haktır' projesini yürütüyorsunuz. Hayvan hakları konusunda sizce ne durumdayız?

Eskiye göre çok daha hızlı yol almaya başladık. Hayvanlara işkence ve şiddet, sadece kabahat sayılmaktan çıktı; artık suç kabul ediliyor. Tam böyle güzel yol almışken, şimdi kulislerde yeni bir yasa tasarısı konuşuluyor. Valla ne oluyor anlayabilmiş değilim! Yeni tasarıya göre; tüm hayvanları sokaklardan toplayacaklarmış, sokakta kedi köpek bırakmayacaklarmış. İyi de o hayvanlara sonra ne olacak? Barınaklar yetersiz, hayvanlar perişan; şimdi tüm hayvanları toplarlarsa nereye koyacaklar, nasıl bakacaklar? Konuşulanlara bakılırsa alınan tüm yol sıfırlanmış olacak. Yine de bu konuda ilerleyeceğimize inanıyorum.

Cenk ERDEM

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Pencerem Aşka 360 Derece Açık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement