'Şahane Misafir' 9 Dalda Aday - Son Dakika
Magazin

'Şahane Misafir' 9 Dalda Aday

\'Şahane Misafir\' 9 Dalda Aday

Yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek'in dokuzuncu filmi Magnifica Presenza (Şahane Misafir), İtalya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Nastri d'Argento'ya 9 dalda aday gösterildi.

05.06.2012 12:53

Yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek'in dokuzuncu filmi Magnifica Presenza (Şahane Misafir), İtalya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Nastri d'Argento'ya 9 dalda aday gösterildi.

İtalya Ulusal Sinema Gazetecileri Sendikası tarafından 66'ncı kez dağıtılacak olan Nastri d'Argento (Gümüş Şeritler), 9'ar dalda aday gösterilen, Ferzan Özpetek'in yönettiği Şahane Misafir ile İtalyan yönetmen Marco Tullio Giordana'nın "Romanzo di Una Strage (Bir Katliamın Romanı)" filmlerinin mücadelesine sahne olacak. 'Şahane Misafir', Berlin'de 'Altın Ayı' ödülünü alan yönetmen kardeşler Paolo ve Vittorio Taviani'nin "Cesare Deve Morire'nin (Sezar Ölmeli)" yılın filmi seçildiğinin önceden açıklandığı ödüllere şu kategorilerde aday gösterildi:

Ferzan Özpetek'le "En İyi Filmin Yönetmeni", Federica Pontremoli ve Ferzan Özpetek'le "En İyi Senaryo", Elio Germano ile "En İyi Erkek Oyuncu", Giuseppe Fiorello'yla "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", Paola Minaccioni ile "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", Maurizio Calvesi ile "En İyi Görüntü Yönetmeni", Alessandro Lai ile "En İyi Kostüm", Walter Fasano ile "En İyi Montaj" ve Pasquale Catalano ile "En İyi Müzik."

Toplam 30 filmin çeşitli dallarda aday gösterildiği ödüller, 30 Haziran'da, İtalyan sinemasının ünlü simalarının katılacağı bir törenle, Taormina kentindeki Antik Tiyatro'da verilecek. Özpetek'in rakipleri arasında, Paolo Sorrentino, Emanuele Crialese ve Daniele Vicari gibi ünlü yönetmenler bulunuyor. İtalya'da gösterime girdiği ilk 3 günde, 1 milyon 215 bin 933 Euro gişe hasılatı yapan Şahane Misafir, ülkenin Oscar'ı olarak kabul edilen David di Donatello'ya 8 dalda aday olmuş ancak geceden ödülsüz ayrılmıştı. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin 'Şahane Misafir' 9 Dalda Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement