B Segmenti'ne Ssangyong Sürprizi - Son Dakika
Otomobil

B Segmenti'ne Ssangyong Sürprizi

B Segmenti\'ne Ssangyong Sürprizi

Güney Koreli 4X4 üreticisi Ssangyong Paris Autoshow fuarında B segmentinde konumlandırdığı SUV’lerini tanıttı.

07.10.2014 15:12

Güney Koreli 4X4 üreticisi Ssangyong Paris Autoshow fuarında B segmentinde konumlandırdığı SUV’lerini tanıttı. XIV AIR ve XIV ADVENTURE modellerini fuarda görücüye çıkaran marka özellikle Türkiye pazarındaki rekabete iddialı girmeye hazırlanıyor. Türkiye Distrübütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürüttüğü Ssangyong bu yeni modelleri ile B segmentine de adım atmış oluyor.


XIV


1.6 litre motor hacmi ile görücüye çıkan XIV Air ve Adventure, SUV’ler içerisinde farklı tasarımı, çizgileri ve özellikleri ile iddiasını ortaya koyuyor. Ssangyong’un 6 ileri otomatik ve manuel şanzıman seçeneklere sahip benzinli ve dizel versiyonlar yeni modellerin en büyük kozu olacak. XIV Air ve XIV Adventure’da yakıt ekonomisini ön planda tutan Ssangyong, stop/start sistemi ile 2 veya 4 tekerlekten çekiş kombinasyonlarını kullanıyor.



Ssangyong, güvenlik konusunda da büyük önem verdiği yeni modellerinde ESP, 7 hava yastığı ve ani fren uyarı sistemi standart donanımda yer alıyor.


XIV model gamında kullanılan motorlar Euro 6 emisyon standartlarına sahip ve 1.6 litre motorunda düşük emisyon salınımı ile dikkat çekiyor. Stop/start teknolojisi ile 2 tekerlekten çekiş modunda; dizel manuel vites versiyonu için 110-120 mg/km Co2 salınımı mevcutken, benzinli versiyonunda ise 140-150 mg/km Co2 salınımı gerçekleşiyor.



Genel tasarım ve konsepti itibariyle doğa ve doğanın dinamizmi ile  güç konseptini kullanan XIV Air ve XIV Adventure gerek görünümü gerekse genel olarak zengin donanımları ile rakiplerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. Tüm motor seçeneklerini ve araç teknolojilerini kendisi geliştiren SSangyong ilk kez üretilen 1,6 litre benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip araçlardan yıllık 100 bin adet satış hedefliyor.



Fuar sırasında Ssangyong standında görüşme imkanı bulduğumuz markanın Türkiye Distribütörü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, yeni modeller ve 1.6 litrelik motor seçeneğinden büyük beklentileri olduğunu belirtirken, B segmentinde gelecek yıl iddialı olacaklarının altını çizdi.


Markanın yeni modelleri 2015 yılında düzenlenecek İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez Türkiye’de tanıtılacak ve satışına başlanılacak.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil B Segmenti'ne Ssangyong Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement