Ford Otosan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından, "Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ödülüne layık bulundu. Ford Otosan'ın, iş ve sosyal yaşamda cinsiyet ayrımcılığına karşı duruşu, kadın istihdamını artırma çalışmaları, kadın çalışanlara yönelik pozitif ayrımcılık politikaları; işçi, işveren, akademik hayat ve kamu kurumu temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirildi. Ödülü Ford Otosan adına, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş aldı. Ateş, "Bir kadın çalışan olarak, bana ve hemcinslerime hak ettiği değeri veren bir kurumun içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum' dedi.
İş ve sosyal yaşamda cinsiyet ayrımcılığına "Hayır'
Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Ateş, bu konudaki iyi uygulamaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından "Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' Eşleştirme Projesi kapsamında ödüllendirildiğini belirtti ve Ford Otosan'daki uygulamalar hakkında da şu bilgileri verdi:
"Ağır iş kolunda hizmet veren şirketimizde 845 kadın istihdam ediliyor. Çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığının önlenmesiyle, gelecek nesillerin fırsatlarının çoğalacağına, ekonomik büyüme ve toplumsal dengenin sağlanacağına inanıyor ve kadın istihdamını destekliyoruz. Ford Otosan'ın çalışma ilkelerinde, ayrımcılık ve tacizin önlenmesi başlığı altında cinsiyet ayrımına karşı olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz. Adaylara da önce çalışma ilkelerimizi okutuyor ve ilkelere riayet edeceğine dair imzasını alıyoruz, sonra giriş işlemlerini yapıyoruz. Bunun yanısıra, işe alma ve çalışma süreçlerinde; dil, ırk, renk, cinsiyet, felsefi inanç, din, mezhep ayrımı gözetmeden çalışanlarımıza eşit haklar sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz. Bu ilkeyi ihlal eden nitelikteki davranış ve eylemlere de tolerans göstermiyoruz. Ford Otosan'da aynı işi yapan kadın ve erkek çalışanlara eşit ücret ve sosyal haklar uygulanmaktadır. Şirketimizde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, psikolojik ve cinsel taciz gibi sorunlar karşısında çalışanlarımızın başvurabileceği mekanizmalar mevcut. Kadın ve erkek çalışanlarımızın iş ve aile yaşamını dengede tutabilmeleri için de somut önlemler alıyoruz. Çalışanlarımıza etkili iletişim, stres yönetimi gibi eğitimler ve seminerler veriyoruz.'
Kadın çalışanlar için pozitif ayrımcılık
Ateş, cinsiyet eşitliğini sağlamak için kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: "Pozitif ayrımcılık yaparak, kadın çalışanlarımıza kişisel gelişim, yöneticilik, liderlik gibi eğitim planlamalarında öncelik veriyoruz. Böylece potansiyel kadın yönetici aday havuzu oluşturuyoruz. Kadın çalışanlarımıza hamileliklerinde ve doğum süreçlerinde, belirlenen yasal desteklere ek olarak maddi manevi destek sağlıyoruz. Yasanın öngördüğü analık ve süt izni dışında, doğumdan sonra 1 yıla kadar ücretsiz izin hakkı tanıyoruz. Hamilelik döneminde yaz ve kış aylarında ısı takibi yaparak, dışarıdaki sıcaklığın 35 dereceyi aştığı ya da eksiye indiği durumlarda ücretli izin veriyoruz. Şirketimizin sağlık merkezinde kadın sağlığı ve gebe takip sorumlusu bulunduruyoruz. Emzirme döneminde annelerimize yardımcı olmak amacıyla şirket içerisinde süt odası hizmeti de veriliyor. Kadın çalışanlarımız doğum izni sonrasında aynı pozisyonda çalışmaya devam ediyor."
Son Dakika › Otomobil › Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü Ford Otosan'a - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?