Adalet Bakanı Ergin Hatay'da - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Ergin Hatay'da

Adalet Bakanı Ergin Hatay\'da

Tolga Özgenç - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün Suriye'de can ve mal güvenliğinin bulunmadığını belirterek, "Dışişleri Bakanlığımızın bu konudaki çağrılarına da vatandaşlarımızın kulak vermesi gerekiyor" dedi.

24.03.2012 13:09

Tolga Özgenç - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün Suriye'de can ve mal güvenliğinin bulunmadığını belirterek, "Dışişleri Bakanlığımızın bu konudaki çağrılarına da vatandaşlarımızın kulak vermesi gerekiyor" dedi.

Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve ilin diğer yöneticileriyle Suriye'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden tır şoförü Mustafa Üçtaş'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

Üçtaş'ın babası Ali Üçtaş'a başsağlığı dileyen Ergin, taziye evinde okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Kapatılan Refah Partisi'nin Hatay İl Başkanı Fuat Ovalı'nın vefat eden babası Hannan Ovalı için de başsağlığı ziyaretinde bulunan Ergin, daha sonra Halep yakınlarında silahlı saldırıda hayatını kaybeden tır şoförü Hasan Koçak'ın evine geçti.

Demirköprü Köyü'ndeki evde Koçak'ın yakınlarına başsağlığı dileyen Ergin, Koçak'ın çocuklarıyla yakından ilgilendi. Ergin, Koçak'ın engelli iki kızının ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

-"Ümit ediyoruz ki bu ateş, akan kan dursun"-

Taziye evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergin,

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ümit ediyoruz ki bu ateş, akan kan dursun, Suriye'de barış tesis edilsin. Türkiye'nin baştan itibaren bütün çabası buna dönüktü. Maalesef bugün Suriye'de seyrüsefer güvenliği de can, mal güvenliği de yok" dedi.

Türkiye'nin bir yıldan bu yana Suriye'nin şu anki duruma gelmemesi için çaba harcadığını belirten Ergin, "Bu konuda önemli inisiyatifler almaya çalıştık, Suriye'ye işbirlikleri teklif etmeye çalıştık ama maalesef mümkün olmadı, bu noktaya geldi. Temennimiz daha kötüye gitmesin, bir an önce bu olumsuz şartların olumluya dönmesi için uğraşıyoruz" diye konuştu.

-"Kapı kapanırsa mı açık kalırsa mı daha hayırlı değerlendirmesi yapılıyor"-

Tır şoförlerinin emniyeti için tedbirlerin alındığını kaydeden Ergin, şöyle devam etti:

"Ancak Dışişleri Bakanlığımızın bu konudaki çağrılarına da vatandaşlarımızın kulak vermesi gerekiyor.

Alternatif güzergah noktasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri ve Ekonomi bakanlığımızın yoğun çabaları var. Alternatif güzergahın faaliyete geçirilecek olması, geçmesi, bu kapının mutlaka kapatılmasını gerektirmeyebilir. İlgili birimler çalışmalarını yapıyorlar, gerek duydukları anda yapabilirler ancak şu anda kapı kapanırsa mı daha hayırlı açık kalırsa mı daha hayırlı görevliler bunun değerlendirmesini yapıyorlar.

Bunun stratejisini Dışişleri Bakanlığımız güvenlik birimleriyle beraber yapıyor. Bu değerlendirmelerde kapanmasının daha yararlı olduğu düşünüldüğü zaman o tasarruf yapılmalı. Onun için duygusal reflekslerle atılacak adımlar bizi çok doğru yere götürmeyebilir, süreci yakından takip ediyoruz."

Bakan Ergin, Suriye'den kalabalık gelişler için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Ergin Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement