AK Parti İl Başkanı Akay ile CHP İl Başkanı Engin Bayramlaştı - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Başkanı Akay ile CHP İl Başkanı Engin Bayramlaştı

AK Parti İl Başkanı Akay ile CHP İl Başkanı Engin Bayramlaştı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'e bayram tebriği ziyaretinde bulundu.

14.10.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'e bayram tebriği ziyaretinde bulundu.

Partisinin yöneticileriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akay, il başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyelerinin bayramını tebrik etti.

Burada konuşan Akay, İzmir'in siyasetin farklı bir solukla nefes alabileceği, bir masa etrafında konuşabileceği bir şehir olduğunu, iki bayram önce nezaketin ön planda tutulduğu bir çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanı Engin'in de geçen bayram kendilerini ziyaret ettiğini anımsattı.

Bu bayramda da kendilerinin CHP'ye gelerek bayramlaştığını dile getiren Akay, İzmir'in 8500 yıllık tarihi, kendine has demokratik yapısı, kendine özgü duruşuyla farklılık taşıdığını, bu kentte siyaset yapmanın güzel ve zevkli olduğunu belirtti.

Farklı şeyleri söyleyen insanların bir masa etrafında oturup konuşabilmesinin İzmir'e has özellik olduğunu ifade eden Akay, "CHP il teşkilatının, tüm örgütünün aynı zamanda tüm İzmirliler'in bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu nezaket kuralı yaklaşan seçimlerde de devam eder. Birbirimizi kırmadan, ötekileştirmeden, farklılıkları da bir arada yaşayabilen İzmir'de yerel seçimlere gitmek istiyoruz. Sonuçta kazanan İzmir olsun istiyoruz. Seçim sandıkta başlar, sandıkta biter. Halkın gönlünü ve oyunu alan inşallah kazanır diyorum" diye konuştu.

Akay, AK Parti'nin merkezi hükümette, CHP'nin ise İzmir'de yerel yönetimde iktidar olduğuna dikkati çekerek, merkezi ve yerel yönetimin beraber hareket edeceği, İzmir için ortak karar verebileceği ortamı oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise İzmir'in gerek sosyal hayatıyla gerekse de siyasetteki hoşgörülü seviyesiyle Türkiye'nin diğer kentlerine örnek olduğunu söyledi. Akay'ın çok hoşgörülü, demokrasiyi içselleştirmiş biri olduğunu, geçen bayram kendilerinin AK Parti'yi ziyaret ettiğini anlatan Engin, "Bu bayram da onlar bizi ziyaret ediyorlar. Bu kent hepimizin. Hoşgörüyü ne kadar yaygınlaştırabilirsek, demokratikleşmeyi yaygınlaştırabilirsek kentimiz, insanımız kazanacak. Bir kent hoşgörülü olursa zenginleşir" dedi.

Kısa bir süre sonra yerel seçimlerin olduğunu, bu seçimin de geçeceğini ifade eden Engin, şöyle konuştu:

"Halkın verdiği karara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da saygı duyacağız. Partiler kendi iddialarını ortaya koyacaklardır. Muhalefettekiler eleştirilerini, önerilerini sunacaklardır. Biz de öyle yapıyoruz. Her partinin hassas olduğu noktalar var. Bizim de hassas olduğumuz konular var. En büyük hassasiyetimiz ülkenin birliği, beraberliği, laik, sosyal hukuk devletimizin bekasıyla ilgili. Bütün partilerin bu konuda ittifak ettiğini görüyorum."

İlin gecikmiş de olsa yeniden yapılandırılmasının bir şans olduğunu dile getiren Engin, yeni dönemi inşa ederken aşırı betonlaşmadan kaçınılması gerektiğine dikkati çekerek, "Yeni dönemi inşa ederken çevre duyarlılığının çok önde olması lazım. Çevre, betonlaşmama, yeşil alanların korunması noktasında bütün partilerimiz hassas olacaktır. Bu konularda işbirliği öneriyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Demokratikleşme Paketi ve tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir sorusu üzerine Engin, "Demokratikleşme hepimizin istediği birşey. Demokratikleşirken ülkemizin bütünlüğünü, beraberliğini, toplumumuzun moral değerlerini de hırpalamamak lazım. Milletvekilinin tutuklu olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den CHP'ye geçişlerin olduğu yönündeki bir soruya ise AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, "Seçim süreci yaklaştıkca bu tür transferler olur. Sonuçta insanlar gönlünü nerede görürse oraya geçerler. Bizde de katlıımlar var ama basın huzurunda çalışma yapmadık. Seçimlere doğru bize de gelenleri, talepleri değerlendireceğiz. Gidenlerin yolu açık olsun, yeni partilerinde başarılar diliyorum. Siyasette bu tür girdi çıktılar olur" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İl Başkanı Akay ile CHP İl Başkanı Engin Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement